Mestarisuosikki vastaan vahva haastaja

ASETELMA: Tästä se lähtee, Liiga mallia 2013–14. Vaikka sarjaorganisaatio on kauden alla kunnostautunut kaikenkarvaisessa puuhastelussa (esimerkiksi tulospalvelu ei toimi kunnolla), loikkaa Hippoksen laatikkoon tänään kaksi sarjan aateliin kuuluvaa joukkuetta. Sekä JYP että Kärpät operoivat sellaisella pelaajamateriaalilla, että välieristä ulosjääminen olisi melkoinen farssi. Kun Kärpät vielä aivan kauden alla vahvistui Juhamatti Aaltosella, on Lauri Marjamäen komentama oululaisryhmä nostettu syystäkin mestarisuosikiksi numero yksi. JYP hengittää niskaan yhdessä esimerkiksi Jokereiden ja kovia pappoja Raumalle haalineen Lukon kanssa.

Illan ottelusta sopii odottaa kamppailua, jossa mennään eikä meinata. Viivelähdöt kuuluvat tarvittaessa Kärppien repertuaariiin, miksei JYPinkin, mutta ennen muuta kumpikin pyrkii riistojen jälkeen nopeisiin hyökkäyksiin. Kiekkoa ei nyplätä alaspäin kuin äärimmäisessä hädässä tai vaihdon ollessa kesken. Muuten tarkoitus on pyrkiä mahdollisimman rivakasti kohti vastustajan maalia, mutta kiekko kulkee mieluummin lavasta lapaan kuin ristikulman tai rännikiekkojen kautta. Molemmilla on myös eväitä reipashenkiseen taklauspeliin, jonka tuomaristo toivottavasti sallii.

JYPin sairaslistalla on ainoastaan pitkäaikaispotilas Jari Jääskeläinen, jonka paluuaikataulu on yhä avoin. Kärpiltä puuttuvat Simon Suoranta sekä Ben Maxwell. Maxwellin poissaolon myötä Mika Pyörälä on siirretty laitahyökkääjän paikalta kakkosketjun keskelle.

ARVIO: Maalipaikkoja kumpikin joukkue pystynee luomaan vähintäänkin kelvollisen määrän, mutta Tuomas Tarkkia tai Jussi Rynnästä ei ihan helposti ohiteta. Kristallipallo näyttää, että ottelu etenee jatkoajalle lukemissa 3–3.

SEURAA HEITÄ: Markus Nenonen väläytteli hurjaa rannelaukaustaan jo viime kaudella. Europelien perusteella Nenonen on mennyt kiekkoilijana kokonaisvaltaisesti eteen päin ja nuori mies aloittaa kauden Eric Perrinin ketjussa yhdessä Jani Tuppuraisen kanssa. Nenonen pääsee siis erinomaiselle lapa jäähän, nimi lehteen -paikalle. Tosin harjoituskauden perusteella Perrinin johtamaan ykkösylivoimaan hänellä ei vielä ole asiaa.

No, Kärpistä tarkkailuun ykkösketjun oikea laita Aaltonen tietysti. Mutta katsokaapa Kärppien ykköstä kokonaisuudessaan. Sentterinä häärii iso all around-hyökkääjä Joonas Kemppainen, vasemmalla virkkaa tuittupäinen tshekkitaituri Ivan Huml. Tämän kolmikon kanssa voi tulla nuha. Hurjassa potentiaalissa piilee toki myös uhka. Aaltonen jo Huml ovat molemmat pelaajia, joilla olisi kummallakin hyvä olla oma kiekko. Olettaa sopii, että JYP-valmennus lähettää Kärppien ykkösen kimppuun pääsääntöisesti hurrikaanipaitojen haalariosaston Louhivaara–Lahti–Wärn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kiekko-Keskisuomalaisen pelaajakortit on julkaistu

Hurrikaani mielessä, SaiPa sydämessä

"Oikeassa paikassa oikeaan aikaan"