Mestarivalmentaja Pennasen kiekkokausi jatkuu MM-kisoissa

Jääkiekon SM-finaalit ovat viime vuosina olleet uusien huippuvalmentajien astinlauta entistä vaativampiin tehtäviin. Viime vuonna itsensä löi läpi Kärpät Suomen mestaruuteen luotsannut Mikko Manner, ja tänä keväänä on HPK:n vielä yllättävämmin mestariksi valmentaneen Antti Pennasen vuoro.

Ei ole sattumaa, että sekä Pennasen että Mannerin kiekkokausi jatkuu Jukka Jalosen päävalmentaman Suomen maajoukkueen valmennusryhmässä Slovakian MM-kisoissa.

HPK:n mestaruusjuhlinta jää Pennaselta melko vähiin.

– Huomenna (sunnuntaina) ja maanantaina yhteistä aikaa perheen kanssa, ja sitten on aika lähteä maajoukkueen mukaan, hän suunnitteli lähipäivien ohjelmaansa.

Pennanen kehui koko HPK:n seurayhteisöä vuolaasti.

– On ollut huikeaa sitoutumista pelaajista joukkueen bussikuskiin. Tämän taustalla on asioita, joista moni ei tiedäkään.

HPK ei vaikean viime kauden jälkeen lähtenyt uuteen liigasesonkiin eturivistä. Alla oli runkosarjan 12. sija ja Pennasella edessään valmentajankyvyt mittaava kolmas kausi hämeenlinnalaisjoukkueen peräsimessä.

– Käsi pystyyn, kuka olisi uskonut viime kesänä, että voitamme Kärpät täällä sen kotihallissa seitsemännessä finaalissa ja Suomen mestaruuden, päävalmentaja huokaili.

HPK:sta kasvoi kauden aikana isolla j-kirjaimella joukkue, joka pudotuspeleissä ennen finaaleja raivasi tieltään nimekkäämmän TPS:n ja kuuden kauden aikana peräkkäin SM-loppuotteluissa pelanneen Tapparan.

– Joukkue oli keskiössä. Ryhmä oli sitkeä, kuten ratkaisufinaalissakin nähtiin, kun olimme välillä kaukalossa aika mankelissa, Pennanen tiivisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.