Mestaruuden vuosipäivänä 3. välierä

ASETELMA: Tarkalleen vuosi sitten JYP nosteli Kanada-maljaa Suomen mestarina. Nyt pelataan hiki hatussa pääsystä finaaleihin.

Kolmanteen välierään lähdetään tilanteesta, jossa kumpikin on voittanut kotiottelunsa. Maanantaina Turussa JYPillä oli jälleen ihmettelemistä leveämmässä kaukalossa ja TPS:n hurja alkurynnistys tuotti sen, mitä kotijoukkue hakikin. Melko nopean avausmaalin. Toisesta erästä lähtien JYP sai paremmin juonesta kiinni, mutta maalinteko tuotti tuskaa. Lopulta Lee Sweatt kävi täräyttämässä voittomaalin Sami Vatasen uhkarohkean nousun jälkeen.

Kumpikin joukkue on uusinut ketjujaan. JYPin osalta suurin mielenkiinto kohdistuu tietysti kahden ja puolen kuukauden pelitauolta palaavaan Tuomas Pihlmaniin. Olli Malmivaara on toipunut aivotärähdyksestään ja Kärpät-sarjassa vaisusti pelannut Jussi Makkonenkin on taas rivissä mukana. Makkonen pelaa kakkosketjussa yhdessä Pihlmanin ja Antti Virtasen kanssa. Palaajien tieltä kokoonpanosta väistyvät Miika Lahti, Steve Kariya ja Mikko Viitanen.

Kariya ja Viitanen ovat pelanneet pudotuspeleissä alle tasonsa, mutta erinomaiset playoffit röyhineen Lahden katsomokomennus on täysin käsittämätön, mikäli mies vain on pelikunnossa. Mahdollisista loukkaantumisista vaietaan tietysti tässä vaiheessa kautta visusti. Toivoa siis sopii, että Lahdella on jotain pientä vammaa. Muussa tapauksessa ”Rambon” katsomokomennus kielii siitä, että valmennusjohto on menettämässä järkensä.

TPS-leiri huokui maanantain ottelun jälkeen positiivista uhoa. Ilari Filppula(!) totesi, että JYPin pakeille tulee hätä käteen jos heitä tarpeeksi moukaroidaan. Nelosketjun pörriäisen Marko Virtalan mielestä TPS puolestaan nousi toisen ottelun perusteella ”kuskin paikalle” tässä ottelusarjassa. Virtalan puheissa ainakin on ”puolet petäjäistä”, sillä JYP on edelleen ennakkosuosikki. TPS on kuitenkin väkevä haastaja, väkevämpi kuin vuosi sitten.

ARVIO: TPS-maalilla jatkaa David Leggio, JYPin veräjää vartioi Pekka Tuokkola. Maalit ovat siis kortilla. 2-2 –numeroissa mennään jatkoajalle.

SEURAA HEITÄ: JYPin kakkosketju kokonaisuudessaan on mielenkiintoinen. Jos kolmikon peli ei tuota tulosta, on JYPillä edessä äärimmäisen hikinen ilta. Mielenkiintoinen nimi on myös Antti Pihlström. TPS-otteluissa hän ei ole ryskänyt samalla intensiteetillä kuin Kärppiä vastaan. Vauhti ei ole ollut yhtä kova eivätkä laidatkaan ole paukkuneet samaan tahtiin. Tehopisteitäkään ei ole ropissut neljään otteluun.

TPS peluutti maanantaihin asti maalivahtejaan vuoronperään pudotuspeleissä. Turussa loistavan ottelun pelannut David Leggio pelaa nyt toisen peräkkäisen matsinsa. Atte Engren ei vakuuttanut Jyväskylän vierailulla lauantaina. Tekeekö TPS Leggiosta selkeän ykkösvahdin, kestääkö amerikkalainen sen paineen?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.