Miesten sarjapelejä pelannut naismaalivahti JYPiin ensi kaudeksi

JYPin naisten edustusjoukkue saa ensi kaudeksi mielenkiintoisen vahvistuksen maalivahtiosastolleen, kun Janita Haapasaari liittyy joukkueeseen. Haapasaari julkisti tiedon torstai-iltana omalla Instagram-tilillään.

 

Ivalosta kotoisin oleva Haapasaari on pelannut aiemmin naisten Mestistä Rovaniemen Kiekossa. Hänellä on kokemusta myös miesten sarjapeleistä. 22-vuotias Haapasaari pelasi kasvattajaseuransa Tunturi-Kiekon riveissä Lappi-liigaa kolmen ottelun verran jo kaudella 2011–2012. Viime kaudella hän pelasi muutaman miesten ottelun Yläkemijoen Kiekossa.

JYPissä Haapasaari pelaa varmuudella ainakin ensi kauden, mahdollisesti pitempäänkin.

– Pääsin tänne opiskelemaan sosionomiaa. Opinnoissa menee varmaan ainakin kolme ja puoli vuotta, Jyväskylään hiljattain muuttanut Haapasaari kertoo.

– Parin viikon ajan olen ollut mukana treeneissä. Meillä on ihan hyvän oloinen porukka kasassa.

JYP aloittaa kautensa pelaamalla syksyllä Mestiksen karsintasarjaa, jossa joukkueet on jaettu kolmeen lohkoon. Lohkojen voittajat etenevät suoraan Mestikseen. Lohkokakkoset ja -kolmoset karsivat Mestis-paikasta ja loput joukkueet päätyvät loppukaudeksi Suomi-sarjaan.

– Kannustan kaikkia tulemaan peleihin. Naisten jääkiekko ei ole ollut kovin hyvässä asemassa Suomessa, mutta parempaan suuntaan on menty varsinkin MM-kotikisojen jälkeen, Haapasaari toteaa.

JYP pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa lauantaina 24. elokuuta Hippoksen jäähallissa Vaasan Sportia vastaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .