"Mikäs sen hienompaa", hihkaisi Lausanne-Hytönen

Leijonien kakkosketjua torstai-illan 5–1 -voitossa Latviasta johtanut entinen JYP-kippari J-P Hytönen oli taiston tauottua tyytyväinen mies.

– Jos minä olisi saanut päättää, mistä MM-kisoihin valmistautuminen alkaa, niin täältä tietysti! Aina on mahtavaa pelata Hippoksella, Hytönen hihkui.

– Yleisöä oli mukavasti paikalla ja kannustivat ihan nimelläkin välillä. Mikäs sen hienompaa, 1+1 -tehot viimeistellyt sentteri jatkoi.

Kun muistaa nähneensä Hytösen edellisen kerran leijonapaita päällä viime keväänä Tukholmassa on ero olemuksessa merkittävä. Silloin Hytönen oli päättänyt omien sanojensa mukaan uransa raskaimman kauden ja sekä fyysinen että henkinen rasitus näkyivät. Kaukana Tyynenmeren rannalla Habarovskissa ei ollut aikaa kuin pelaamiseen, matkustamiseen ja palautumiseen.

– On aika eri asia pelata Sveitsin liigaa Lausannessa kuin KHL:aa Habarovskissa, hymyilevä Hytönen murjaisi.

– Nyt on virtaa vaikka kuinka paljon ja tietysti tarkoitus on taistella paikka lopullisesta MM-ryhmästä, vuosina 2009–10 sekä 2013 MM-kisoissa pelannut jyväskyläläinen mainitsi.

Päättynyt kausi Sveitsissä meni nappiin. Hytönen oli joukkueensa tehokkain pelaaja nakuttaen 49 ottelussa saldon 16+23=39. Seitsemässä playoff-ottelussa hän piti joukkueensa piikkipaikan tehoin 3+5.

– Olen tyytyväinen. Pystyin ottamaan joukkueessa sen roolin, jota seura minulta odottikin, Hytönen sanoi.

Nousija-Lausanne oli myös joukkueena hyvä. Altavastaaja lähti ennen muuta säilyttämään sarjapaikkaansa, mutta taisteli tiensä viimeisellä kierroksella pudotuspeleihin ja laittoi runkosarjan aivan pystyyn voittaneen Zürichin vielä ahtaalle puolivälierissä.

– Playoff-paikka oli kuin pieni mestaruus meille ja pakotettiin Zürich vielä game seveniin puolivälierissä. Hieno kausi kaiken kaikkiaan, Hytönen sanoi.

Ensi kaudeksi hän saa seurakseen tutun ketjukaverin, kun myös Ossi Louhivaara siirtyy Geneve-järven rannalle.

– Ei minulla tuossa siirrossa niin suurta roolia ollut, mutta totta kai ne Opasta kyselivät. Vastasin ihan rehellisesti, mutta silti tekivät sopimuksen sen kanssa, Hytönen leukaili.

Vielä pitkäaikaisempi ketjukaveri Jari Jääskeläinen puolestaan joutui kauden puolivälissä ilmoittamaan uransa lopettamisesta. Viime vuoden tammikuussa hajonnutta polvea ei saatu enää kursittua kasaan.

Hytönen ja Jääskeläinen pelasivat samoissa joukkueissa ja ketjuissa E-junioreista saakka kevääseen 2012.

– Kyllä se riipaisi sydämestä. Siinä meni työ ja harrastus samalla kertaa, eikä ollut oma päätös. Onneksi Jäsä on sen verran fiksu kaveri, että pärjää ihan varmasti muissakin hommissa kuin kiekkokaukalossa, J-P sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kahdeksan vuotta sitten Karalahti katosi – "Tikulla silmään"

Leijonamyräkkä Hippoksella – näin MM-joukkue rakentuu