Mitä ihmettä? Lauantaina vietetään Jody Shelley -päivää!

Hippoksen yleisö muistaa varmasti järkälemäisen hyökkääjän Jody Shelleyn hurrikaanipaidasta NHL:n työsulkukaudelta 2004–05. Shelley pelasi tuolloin JYPin riveissä 11 ottelua ja merkkautti yhden syöttöpisteen. Tappelijana tunnettu Shelley toi kuitenkin mukanaan työrauhan joukkueen taitopelaajille. Yli satakiloisen "järjestyksenvalvojan" ei tarvinnut kuin irvistää rumalla naamallaan, niin tilanne rauhoittui kummasti. SM-liigassa hän ei tapellut kertaakaan.

Nyky-NHL:ssa Shelleyn kaltaisille nyrkinheiluttajille ei juuri enää ole tilaa, mutta kotikaupungissaan Yarmouthissa Shelley on silti suuri sankari.

Nova Scotian provinssissa sijaitseva Yarmouth nimesi viime viikolla erään kaupungin kaduista hänen mukaansa, Kanadan yleisradioyhtiö CBC uutisoi. Cottage Street tunnetaan tästä lähtien Jody Shelley Drivena. Lisäksi kadun numerointia muutettiin niin, että kaupungin jäähalli löytyy Shelleyn pelipaidan mukaan numerosta 45.

Eikä siinä vielä kaikki. Vajaan 7 000 asukkaan Yarmouthin pormestari Pam Mood ilmoitti samalla, että heinäkuun 13. päivä on tästä lähtien kaupungissa virallisesti Jody Shelley -päivä. 12 NHL-kautta, 627 ottelua ja 1538 jäähyminuuttia eivät suinkaan ole ainoa syy Shelleyn saavuttamalle kunnianosoitukselle.

– Tämä tunnustus ei tule vain hänen urheilusaavutuksistaan, vaan myös työstä tämän alueen ihmisten hyväksi Yarmouthin aluesairaalan tukisäätiössä, kaupunki tiedotti.

37-vuotiaan Shelleyn peliuran jatko on vaakalaudalla. Hän pelasi päättyneellä kaudella vain yhden ottelun ja kärsi loukkaantumisista. Sopimus Philadelphia Flyersin kanssa päättyi tänä keväänä ja uutta NHL-kontrahtia tuskin on tarjolla.

Alkuperäienen uutinen CBC:n sivuilla: http://www.cbc.ca/news/canada/nova-scotia/story/2013/07/02/ns-jody-shelley-yarmouth.html

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.