Miten kiekkoilija pysyy sankarina? Liigaseura yhteistyössä akateemisessa tutkimuksessa

Kuinka kansainvälisistä jääkiekkoilijoista rakennetaan paikallisia sankareita pelaajien liikkuessa joukkueesta ja liigasta toiseen? Siinä kysymys, johon Jyväskylän yliopiston kielten laitoksen johtama Power play -tutkimusprojekti aikoo vastata.

Oletettavasti sankarikuvaan tarvitaan paikallinen media, pelaajan taidot sekä menestyvä joukkue. Mutta mitä muuta tarvitaan luomaan identiteetti pelaajalle, joka nyt voi pelata esimerkiksi JYPissä ja hetken kuluttua JYPin vastustajassa – kuten Eric Perrin?

Jyväskylän yliopiston kielten laitoksen johtama monitieteinen Power play -tutkimusprojekti tekee asioiden selvittämiseksi yhteistyötä JYP Jyväskylä Oy:n kanssa. Projektissa tutkitaan kansainvälisen jääkiekkotoiminnan liikkuvuutta, taloutta ja pelaajaidentiteettejä sekä sitä, miten ammattipelaajien ja -joukkueiden identiteetit rakentuvat ja muuttuvat talouden ja liikkuvuuden ristiaallokossa.

Projektin tutkimuskumppanit tulevat muun muassa jääkiekon emämaasta Kanadasta ja Sveitsistä, mikä mahdollistaa pelaajaurien ja liikkuvuuksien seuraamisen Suomen lisäksi myös NHL:ssä sekä keskieurooppalaisissa joukkueissa.

– JYP on keskisuomalaisen jääkiekon lippulaiva ja meille hyvin kiinnostava tutkimuskohde. Sillä on vahva paikallinen identiteetti ja samalla myös kansainvälistä pelaajavaihtoa, josta olemme erityisen kiinnostuneita, professori Sari Pietikäinen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .