Näinkö käy säälipleijarissa? JYP rynnii puolivälieriin otteluvoitoin 2-1

Liigan ensimmäinen pudotuspelikierros

Lukko–JYP

Kauden aikaisemmat kohtaamiset: Lukko–JYP 5–3, JYP–Lukko 7–2, Lukko–JYP 2–3, JYP–Lukko 3–6.

Raamit: Säälipleijarit ovat kuin sprintin karsintavaihe maastohiihdossa: sähäkkä muodollisuus, josta halutaan mahdollisimman pikaisesti eroon, jotta päästään varsinaiseen asiaan (puolivälierät). Lukko ja JYP sekä toinen ensimmäisen kierroksen parivaljakko Ilves ja SaiPa ovat selvittäneet välinsä viimeistään tiistai-iltana. Jatkoon pääsemiseksi riittää kaksi voittoa.

Arvio: Tasainen pari. Nopeus vastaan kokemus. Siinä tiivistettynä Lukko–JYP-sarjan ennakkoasetelma. Oikeastaan muusta ei tarvitsisi etukäteen edes kirjoittaa. Lukon vilkkaus tekee siitä hurrikaaniryhmälle erittäin hankalan vastustajan. Jos raumalaiset saavat hyökkäysalueella rallin päälle, on iso vaara, että JYP joutuu juoksemaan perässä ja menettää samalla eväät omiin hyökkäyksiinsä.

Mutta JYP on pirullinen vastustaja, josta Raumalla tuskin ollaan erityisen innoissaan. Kaikki tietävät, että jyväskyläläisryhmässä on potentiaalia huimasti enempään kuin mitä runkosarjassa saatiin. Ja se kokemus. Monien playoff-sarjojen konkarit tietävät läpikotaisin playoff-elämän lainalaisuudet.

Raskasjalkaista JYPiä avittaa se, että joukkue lepäsi fyysisesti (ei kylläkään henkisesti) torstain. Toisaalta säälipleijareiden tiivis tahti on puolestaan Lukon etu. Raumalaisten takaraivoissa saattaa nakertaa se, että keltapaidat hävisivät runkosarjan kolme viimeistä kotiotteluaan.

Veikkaus: JYP puolivälieriin otteluvoitoin 2–1.

 

Ilves–SaiPa

Toinen ottelupari: Tasaista tässäkin. Ilves on nopeajalkaisempi, SaiPa taas tasaisempi jyskyttäjä. Kotietu kallistaa vaakaa hieman Tampereen suuntaan. Kolmas ottelu ratkaisee, koska Kisapuistossa Idän jättiläinen tuskin kaatuu. Ilves jatkoon otteluvoitoin 2–1.

Ohjelma: 16.3. la Lukko–JYP ja Ilves–SaiPa, 17.3. su JYP–Lukko ja SaiPa–Ilves. Tarvittaessa 19.3. ti Lukko–JYP ja Ilves–Lukko.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .