Näkökulma: Nyt myös JYPin ja KeuPan puolustajanuoren veli joutuu jännittämään tulevaisuuttaan – Antoiko NHL:n varaustilaisuus lähtölaukauksen seurasiirtoon?

Kolme suomalaista löysi uuden joukkueen perjantaiöisellä NHL:n varaustilaisuuden avauskierroksella, mutta keskisuomalaisittain ei juuri juhlittavaa ollut.

JYP- ja KeuPa-puolustaja Anttoni Honka ei tullut vielä varatuksi, kuten ei myöskään JYPin junioreista Mikkelin Jukureihin täksi kaudeksi siirtynyt keskushyökkääjä Henri Nikkanen.

Varausnumero ei kuitenkaan merkitse paljonkaan, eikä mitään ole heidän osaltaan vielä menetetty. Jäljellä on kuusi muutakin kierrosta, joilla tulla varatuksi.

 

Se keskisuomalainen, jolle avauskierros sen sijaan aiheuttanee sydämentykytyksiä, on Julius Honka.

Dallas-puolustaja oli jo viime kaudella vaikeuksissa, kun valmentaja Jim Montgomery ei enää luottanutkaan nuoreen, kiekollisesti taitavaan puolustajaan. Peliaika väheni, ja vanhempi Honka joutui istuskelemaan poppariosastolla kaukalon ulkopuolella. Pudotuspeleissä hän ei pelannut otteluakaan.

Vastuu katosi, vaikka edessä ei edes ollut kovin kummoisia oikea käsi alhaalla pelaavia puolustajia. Ruotsin John Klingberg on todella lahjakas hyökkäyspään puolustaja, mutta sen jälkeen kilpailu oli vaatimatonta. Käytännössä Hongan peliaika annettiin kolmelle yli 30-vuotiaalle puukäsipuolustajalle: Taylor Fedunille, Ben Lovejoylle ja Roman Polakille.

Honka ei sitä paitsi varsinaisesti ollut huono. Hänen ollessaan kaukalossa Dallas sai selvästi enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja. Tämä johtuu pitkälti Hongan taidosta saada kiekko omalta alueelta vastustajan alueelle. Hän on myös kiekonkuljetustaitojensa vuoksi hyvä ylivoimapelaaja.

Valmentaja Montgomery ei kuitenkaan arvostanut Hongan peliä puolustuspäässä. Hän ei pärjää fyysisesti laitaväännöissä, eikä hänestä ole toisinaan kovin vaikeaa päästä ohi, jos sattuu olemaan yli 190-senttinen jääkaappi–pakastin.

 

Se, mikä Julius Hongan asemaa Dallasissa nyt avauskierroksen jälkeen horjuttaa, on seuran pelaajavalinta draftin 18. varausvuorolla. Starsiin suuntaa 190-senttinen puolustuspäässä pätevä Thomas Harley. Se, että kärkisentteriä tarvitseva joukkue varaa taas yhden ison puolustajan, antaa signaalin, että Hongan aika seurassa alkaa olla vähissä.

Edessä saattaa olla osoitteenmuutos. Valmentajan koirankoppiin joutunut puolustajataituri voisi saada uralleen uuden nosteen jostakin toisesta seurasta. Koska hänen sopimuksensa päättyi tähän kauteen, ja Dallas omistaa hänen pelaajaoikeutensa vielä joulukuuhun saakka, seura saattaa lähettää Hongan muualle vastineeksi varausvuoroista tai jostakusta muusta pelaajasta. Joka tapauksessa tällä hetkellä näyttää siltä, että Hongan NHL-ura ei ota käynnistyäkseen Dallasissa.

Honkien tilanteesta Kanadan Vancouverissa pidetyssä varaustilaisuudessa saattoi tulla entistä monimutkaisempi kuvio. Sen sijaan, että perhe jännittäisi Anttonin uutta osoitetta, se saattaa joutua jännittämään nyt myös Juliuksen puolesta.

NHL:n varaustilaisuuden kierrokset 2–7 käydään Suomen aikaa kello 20 lähtien lauantaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .