NHL-avaus seitsemän tunnin erolla Helsinkiin

Jääkiekon NHL-kausi alkaa historiallisesti ensimmäistä kertaa Suomessa. Helsinkiin ensi syksynä saapuvat Carolina Hurricanes ja Minnesota Wild käynnistävät tulevan kauden keskinäisellä ottelullaan 7. lokakuuta Helsingin Areenassa.

Kaksikon kamppailussa kiekko putoaa keskiympyrään kello 19.00 – seitsemän tuntia aikaisemmin kuin tapahtuu esimerkiksi itärannikon Toronton kotijäällä.

– NHL:n kansainvälisten yhteyksien johtaja Ken Yaffe vahvisti tämän meille. Hän totesi, että Suomi saa kunnian olla kauden avauspaikkana, Jokerien toimitusjohtaja Keijo Säilynoja kertoi STT:lle tyytyväisenä.

Suomalaisjoukkueiksi vahvan härmäläisedustuksen takia kutsutut Hurricanes ja Wild kohtaavat Helsingissä myös toistamiseen. Muiden muassa Mikko Koivun, Niklas Bäckströmin, Tuomo Ruudun ja Joni Pitkäsen tähdittämien joukkueiden tulosta on kohistu kosolti ennalta.

– Ennakkokyselyt sekä torstaiseen että perjantaiseen otteluun ovat olleet innostavat jo ennen maanantaina alkavaa lipunmyyntiä.

– Siitä päätellen uskon, että onnistumme tapahtuman isännyydestä vähintään kuten viime syksynä Chicago Blackhawksin ja Florida Panthersin otteluissa, Säilynoja taustoitti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.