NHL-varaustilaisuuden iloisin suomalainen oli Henrik Borgström

Henrik Borgströmin aikomuksena on opiskella ensin Denverin yliopistossa kolme vuotta.

Neljä suomalaista varattiin tämän vuoden NHL-varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella, ja iloisin heistä oli 23. pelaajana valittu sentteri Henrik Borgström.

– Oli ihan tyhjät fiilikset. Nimi huudettiin juuri silloin kun istuin näin, nauravainen Borgström näytti, kuinka hän oli valahtanut istuimellaan jo puoliksi makuulle.

– Minua alkoi väsyttää, sillä olin jo vähän heittänyt toivon, hän paljasti.

Hän kertoi tietenkin toivoneensa, että hänet varattaisiin ensimmäisellä kierroksella, mutta oli pitkä aika istua paikallaan.

– Kuulin HIFK, niin siitä aloin miettiä, että mikä juttu tämä on, hän naureskeli.

Borgströmiä ei varattu viime vuonna, eikä hän sitä odottanutkaan, koska yksikään seura ei keskustellut hänen kanssaan. Tänä vuonna 28 seuraa ilmaisi kiinnostusta häntä kohtaan, joten hän uskoi, että joku nappaa hänet.

– Kasvoin myöhään. Sain voimaa viime kesänä ja luistelu meni eteenpäin, hän selitti.

Ensin opinnot Denverissä

Borgström aloittaa tänä syksynä opinnot Denverin yliopistossa, kahdesta syystä. Denver oli erittäin kiinnostunut hänestä, ja siellä hän saa pelata omaa paikkaansa eli sentterinä. Hän ei siis vielä allekirjoita sopimusta hänet varanneen Florida Panthersin kanssa, vaan vuoden tai ehkä kahden päästä Sitten, kun hän tuntee olevansa valmis.

– Yliopisto valmistaa minua seuraavaa askelta varten. Se tuntuu juuri nyt parhaalta vaihtoehdolta. Vähän niin kuin ostaisi aikaa itselleen.

Kesällä hän aikoo pelata itsensä 20-vuotiaiden maajoukkueeseen ja sitten Denveriin. Suunnitelma on valmistua kolmessa vuodessa.

– Arvaa olenko valinnut pääaineen? En. Katselen ekan vuoden ja valitsen sitten, onnellinen Borgström jutteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.