NHL:n lohkouudistus ei toteudukaan

Jääkiekkoliiga NHL:n suunnitelmat radikaalista muutoksesta sarjan lohkojakoon ensi kaudella eivät toteudu. Liigan pelaajayhdistys NHLPA kieltäytyi hyväksymästä suunnitelmaa, joten NHL jatkaa ensi kaudellakin nykyisellä kahden lohkon ja kuuden divisioonan järjestelmällä.

NHL oli kaavaillut ensi kaudeksi muutosta, jossa joukkueet olisikin jaettu maantieteellisen sijainnin perusteella neljään lohkoon, joista kahdessa olisi kahdeksan ja kahdessa seitsemän joukkuetta. Tarkoituksena oli tasapainottaa otteluohjelmaa ja saada joukkueille enemmän otteluita omalla aikavyöhykkeellä.

- On valitettavaa, että NHLPA on ilman hyvää syytä kieltäytynyt hyväksymästä suunnitelmaa, jota valtaisa enemmistö seuroista tukee ja joka on saanut laajaa kannatusta sekä faneilta että muilta jääkiekkoyhteisön jäseniltä, myös pelaajilta, NHL:n varakomissaari Bill Daly sanoi.

Pelaajayhdistys on ollut huolissaan siitä, että uudistus lisäisi matkustamista ja asettaisi pudotuspeleihin karsittaessa suurempien lohkojen pelaajat huonompaan asemaan kuin pienten lohkojen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.