NHL:n "suomalaisjoukkue" sai uuden päävalmentajan

Jääkiekon NHL:n pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Dallas pestasi uudeksi päävalmentajakseen Jim Montgomeryn, 48, joka on valmentanut edelliskaudet yliopistosarja NCAA:ssa. Vuonna 2017 hän luotsasi Denverin yliopiston NCAA:n mestariksi.

Menneellä kaudella Dallasia luotsasi Ken Hitchcock, 66, joka lopetti kauden jälkeen. Hänen kirkkaimmaksi saavutuksekseen jäi Dallasin vuonna 1999 voittama Stanley Cup.

– Pyrimme hallitsemaan kiekkoa ja tekemään peliä kaikkialla jäällä. Kun meillä ei ole kiekkoa, annamme painetta ja yritämme saada kiekon takaisin, Montgomery avasi joukkueen tulevaa pelitapaa NHL:n verkkosivuilla.

Kaudella 2017–18 Dallasin riveissä pelasivat suomalaisista Kari Lehtonen, Esa Lindell ja Julius Honka. Ensi kaudella joukkueeseen kuuluvat ainakin Lindell ja Honka sekä superlupaus Miro Heiskanen. Lehtosella ei ole vielä sopimusta.

Montgomery pelasi itse NHL:ssä Dallasin lisäksi St. Louisin, Montrealin, Philadelphian ja San Josen riveissä. Hänelle kertyi yhteensä 112 runkosarjaottelua. Pääosan ammattilaisurastaan hän tahkosi AHL:ssä.