NHL:ssä kuuma markkinapäivä - Lehterä ja Komarov sopimuksiin

NHL-jääkiekkoliigan sopimuksettomien pelaajien markkinat avautuivat tänään iltaseitsemältä Suomen aikaa. Vain muutama minuutti lähtölaukauksen jälkeen Jori Lehterän ilmoitettiin tehneen sopimuksen St. Louis Bluesin kansa. Asiasta kertoi kanadalaiskanava TSN.

Maajoukkuehyökkääjä Lehterä, 26, on St. Louisin varaus vuodelta 2008, mutta hän on pelannut Pohjois-Amerikassa vain yhden kevään farmiliigassa. Neljä viime kautta Lehterä on pelannut KHL:ssä.

Venäjältä Atlantin taa siirtyy odotetusti myös hyökkääjä Leo Komarov. Komarov palaa Toronto Maple Leafsiin, jonka riveissä hän hyökkäsi toissa kaudella. Sopimus on nelivuotinen ja vuosiarvoltaan 2,95 mijoonaa dollaria.

Lehterän ohella St. Louis onnistui nappaamaan vapaiden markkinoiden halutuimpana pelaajana pidetyn Paul Stastnyn. Coloradosta siirtyvä Stastny teki nelivuotisen sopimuksen, jonka vuosiarvo on 7 miljoonaa dollaria. Slovakkilegenda Peter Stastnyn poika on viettänyt nuoruutensa St. Louisissa.

Jussi Jokisen uusi seura on Florida Panthers. Ilman jatkosopimusta Pittsburghin kanssa jäänyt Jokinen, 31, teki Floridaan nelivuotisen sopimuksen, joka tuo hänelle 4 miljoonaa dollaria vuodessa. Panthersiin siirtyy myös Dave Bolland Torontosta 5,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Maalivahtimarkkinan isoin kala Ryan Miller valitsi Vancouverin kolmevuotisella sopimuksella. Konkaripuolustaja Dan Boylen uusi osoite on New York Rangers ja itävaltalaismaalitykki Thomas Vanekin Minnesota. Konkarihyökkääjä Jarome Iginla vaihtaa Bostonista Coloradoon.

Kuuma siirtokuhina käynnistyi hieman etuajassa, kun Ottawa Senators kauppasi kapteeninsa Jason Spezzan Dallasiin.

Keskushyökkääjä Spezza, 31, oli pyytänyt siirtoa, joten hänen määränpäänsä oli ollut spekuloinnin kohteena pitkään. Vaihdossa Ottawa saa Dallasista hyökkääjä Alex Chiassonin, kaksi nuorta hyökkääjälupausta sekä toisen kierroksen varausvuoron ensi vuodeksi.

Spezzan siirto tuli julki puoli tuntia ennen kuin vapaiden agenttien markkinat aukenivat. Myöhemmin Dallas ilmoitti hankkineensa hyökkääjä Ales Hemskyn, joka saapuu Spezzan tavoin Ottawasta.

Vapaana yhä olevia nimekkäitä suomalaispelaajia ovat Saku Koivu ja Olli Jokinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.