Naisleijonilla riittää vielä parannettavaa MM-loppuottelussa – vastustaja USA on voittanut neljä maailmanmestaruutta peräkkäin

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue pelaa tänään ensimmäisessä MM-kilpailujen loppuottelussaan ja kohtaa Yhdysvallat. Suomi on ollut mukana MM-kilpailuissa ensimmäisistä vuoden 1990 kilpailuista alkaen, mutta saavutti vasta eilen ensimmäisen loppuottelupaikkansa.

Vastustaja Yhdysvallat on pelannut MM-loppuottelussa 18 kertaa ja saavuttanut kahdeksan maailmanmestaruutta. Niistä neljä on kertynyt peräkkäin vuodesta 2013 lähtien, joten Suomi hyökkää kestomenestyjän kimppuun.

–  Tämä valtava noste pitää hyödyntää, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen tuumi välierän jälkeen ja viittasi kotiyleisöön sekä parantuneeseen peliin

–  Jos kultaa meinaa voittaa, tarvitaan vielä parempi peli. Ensimmäisen erän peli ei riitä. Olimme telineissä avauserässä, Mustonen jatkoi.

Suomi jäi lauantaina Kanadaa vastaan takaa-ajajaksi, mutta päätti lopulta nikkarien 18 peräkkäisen MM-loppuottelun sarjan maalein 4–2. Vastustaja Yhdysvallat pullahti ulos vain Torinon olympialaisten loppuottelusta 2006, joten arvokilpailujen loppuottelut ovat olleet lähes aina Kanadan ja Yhdysvaltojen välienselvittely.

–  Jenkit kaatuvat samalla tavalla kuin Kanadakin eli luotamme omaan peliimme, Suomen hyökkääjä Noora Tulus paalutti.

"Puolustuksen pitää olla tiivis"

Suomen kokenein pelaaja Riikka Sallinen nostaa esiin pari asiaa.

–  Puolustuksen pitää olla tiivis. Sitten kun paikka on, pitää mennä rohkeasti hyökkäämään.

Sallinen oli mukana jo historian ensimmäisissä MM-kilpailuissa 1990 ja ensimmäisissä kotikisoissa 1992.

–  Tästä on puhuttu niin monta vuotta. Viimeinen silaus on puuttunut. Olen tosi onnellinen, että olemme tässä, kun olen jatkanut näin kauan, Sallinen viittasi kauan odotettuun välieräottelun voittamiseen ja loppuottelupaikkaan todennäköisesti viimeisissä MM-kilpailuissaan.

Suomi hävisi MM-kilpailujen alkusarjassa Yhdysvalloille 2–6. Yhdysvallat on voittanut kaikki ottelunsa. Suomen hyökkääjän Petra Niemisen mukaan Suomen pitää puolustaa tiiviisti ja pelata joukkueena.

–  Omat pelaajat täytyy pitää hallussa. Pitää taistella viimeiset sentit, että olisimme ensimmäisenä kiekossa, Nieminen kertoi.

Suomella on entuudestaan 12 MM-pronssia ja kolme olympiapronssia. Loppuottelu alkaa kello 20.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Konkari Riikka Sallisen kauhunhetkiä ja onnenitkua: "Mitä jumankauta olen mennyt tekemään..."