Nashville kukisti Calgaryn Olli Jokisen juhlaottelussa

Jääkiekkoilija Olli Jokinen ei saanut juhlia voittoa uransa tuhannennessa NHL:n runkosarjaottelussaan. Nashville otti 5-3-kotivoiton kolme maalia laukoneen Sergei Kostitsinin johdolla.

Jokinen antoi syötön Jarome Iginlan 1-0-maaliin, joka oli kanadalaiselle uran 499:s. Nashville rynni kuitenkin tappiolta 4-1-johtoon reilun erän aikana. Calgary kiri vielä maalin päähän kolmannen erän lopulla, mutta Kostitsin sinetöi lopputuloksen tyhjään Calgary-maaliin.

Nashvillen Pekka Rinne torjui 17 ja Calgaryn maalivahti Miikka Kiprusoff torjui 22 laukausta, mutta ilta ei ollut "Kipperille" paras mahdollinen. Voittomaaliksi jäänyt Kostitsinin 4-1-osuma livahti maaliin suomalaisvahdin jalkojen välistä.

Kauden 33 ottelussa Kostitsin oli laukaissut kiekon kohti vastustajan maalia vain 37 kertaa, vaikka venäläisen vetoa on kehuttu.

- Jos hän laukoo kohti maalia, maalin voi tehdä myös joku toinen. Hän on alkanut ymmärtää viestin, Nashvillen päävalmentaja Barry Trotz sanoi.

Nashville nousi länsilohkossa kuudenneksi, Calgary on 12:ntena. Pudotuspeliviivaan eli 8:nteen sijaan on matkaa kaksi pistettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.