Neljä JYP-taustaista Sotshin pitkällä listalla, Hytösen tulevaisuus yhä auki

Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund julkaisi tänään yli 50 nimeä käsittävän listan Sotshin olympiajoukkueen ehdokkaista. Lista käsittää kahdeksan maalivahtia, kuusitoista puolustajaa ja 30 hyökkääjää. JYPin tämän hetken sopimuspelaajia ei listalla ole, mutta ex-jypiläisiä löytyy neljä kappaletta: Sami Vatanen, J-P Hytönen, Jarkko Immonen ja Antti Pihlström.

Pittsburghin viime kesän ensimmäisen kierroksen varaus, kaksi OHL-mestaruutta voittanut JYP-kasvatti Olli Määttä ei listalle mahtunut, vaikka NHL-debyytti lienee edessä ensi syksynä.

– Myös listan ulkopuolelta voi vielä nousta mukaan kisoihin. Syksyn esitykset ratkaisevat lopullisen joukkueen, Westerlund kommentoi nyt julkaistuja nimiä.

Konkariosastoa on mukana runsaasti. Tänä vuonna vähintään 35 vuoden ikään pääseviä on peräti kaksitoista: Niklas Bäckström, Petri Vehanen, Jere Karalahti, Toni Lydman, Petteri Nummelin, Sami Salo, Kimmo Timonen, Olli Jokinen, Niko Kapanen, Saku Koivu, Jarkko Ruutu ja Teemu Selänne. Lista löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Edellä mainituista Selänne ei ole päättänyt uransa jatkosta ja toisaalta lopullista vahvistusta NHL:n osallistumisesta olympialaisiin ei ole vieläkään tullut.

Missä pelaa Hytönen?

Kiekko-Keskisuomalainen tavoitti tänä keväänä kolmen vuoden tauon jälkeen MM-jäille palanneen J-P Hytösen, joka suhtautui nimilistaan "hytösmäisen" maltillisesti.

– Suomi saa jalkeille niin kovan porukan, että aika unelmakausi täytyy vetää, jos meinaa olympialaisissa pelata, Hytönen naurahti.

– Mutta tietysti on mukavaa olla kuvioissa mukana, hän lisäsi.

Viime kaudella KHL:aa Amur Habarovskissa pelanneen Hytösen kohdalla iso kysymys kuuluukin, missä mies mahdollisen unelmakautensa pelaa. Hytösen mukaan kaikki on edelleen auki.

– MM-kisojen jälkeen tuntui hetken aikaa siltä, että kiinnosta pelata oikein missään, mutta nyt mennään jo ihan eri fiiliksellä. Aika vähän on sellaisia paikkoja, joihin en lähtisi, Hytönen sanoi.

Venäläismedia on ollut viemässä Hytöstä KHL-tulokas Vladivostokin riveihin, jonka päävalmentajana häärii Hannu Jortikka. Hytönen kuului viime kaudella Habarovskissa turkulaisluotsin luottomiehiin, kunnes Jortikka sai potkut.

– Katsellaan nyt kaikessa rauhassa. Mitään ei ole sovittuna, mitään ei ole suljettu pois, Hytönen tuumasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lista julki: Tässä ovat kiekkoleijonien olympiaehdokkaat