Neljä bussillista KeuPa-faneja juhli Turussa: "Voitolla yöhön ja loppuviikko vapaaksi"

Olo on kuin pikkulapsella jouluaattoiltaa odotellessa. Niin kuvasi fiilistään keuruulainen Irma Salminen noustessaan maanantaina alkuiltapäivästä KeuPa HT:n fanibussiin, joka suuntasi Mestis-finaalimatsiin Turkuun.

Keuruun kaupungin tarjoaman kyytikutsun otti vastaan lähes 200 KeuPa-fania, joten Keuruun jäähallilta lähti taipaleelle neljän linja-auton letka.

Salminen kertoi nähneensä miehensä Juha-Pekan kanssa käytännössä kaikki KeuPa HT:n kotipelit ja lukuisia vieraspelejäkin sen jälkeen, kun joukkue nousi Suomi-sarjaan kaudeksi 2011–12. Into vain nousi, kun tie Mestikseen varmistui keväällä 2014.

Nyt Salmista harmitti, ettei mies päässyt Turun-reissulle, mutta "sellaista on yrittäjän elämä".

– Olen seurannut jääkiekkoa lapsesta asti. Innostuimme J-P:n kanssa toden teolla, kun KeuPa pääsi Suomi-sarjaan. Matka Mestikseen ja sen voittotaisteluun on ollut hieno, vaikka takapakkejakin on välillä tullut. Nyt mennään voittamaan, KeuPa-paitaan sonnustautunut Salminen säteili.

– Pienen kylän pieni joukkue on näyttänyt, mitä yhteisöllisyys ja hyvä henki merkitsee. Pikkuiselta paikkakunnaltakin voi nousta vaikka mihin, kun oikea tahtotila löytyy.

Salminen tunnusti KeuPan matsien käyvän välillä "liikaakin tunteisiin", ja silloin oman joukkueen puolesta tulee huudetuksi turhankin kunnolla.

– Peleissä nollataan stressit ja paineet. Kun elää mukana matsissa, kaikki muu unohtuu.

Bussiin nousijoiden hälinässä saattoi aistia ilmassa kihelmöivän TuTo-matsin jännityksen. Salmisen kanssa matkaan lähtenyt Anneli Kaartinen kertoi innostuneensa jääkiekosta ja KeuPasta jo lapsena ja seuranneensa joukkueen taivalta uskollisesti.

– Voitolla yöhön ja loppuviikko vapaaksi, kaksikko muotoili nauraen teemaa reissulleen.

– Voitto tulee lopulta, totta kai! Kaikkien sydän sykkii KeuPalle, hehkutti ennen ottelua myös Kasperi Lehto, joka on fanittanut KeuPaa koko sen Mestis-taipaleen.

– Olen kotoisin Riihosta, mutta asun nykyisin Vaasassa. Kaikki mahdolliset KeuPa-matsit olen kuitenkin käynyt katsomassa, ja finaalipeleistä olen nähnyt jokaisen, Lehto selvitti.

KeuPa HT:n Fan Clubin puheenjohtaja Antti Elo kiitteli kaupungin tarjoamaa mahdollisuutta päästä kenties mestaruuden ratkaisevaan peliin.

– Fiilis on loistava, ja omiin uskotaan, hän iloitsi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .