New Jerseyn ja Ruudun haaveet törmäsivät Rämöön

New Jersey Devils pelaa seuraavan kerran ylihuomenna, mutta hyökkääjä Tuomo Ruudun ja muiden Devils-pelaajien haaveet NHL-pudotuspeleistä saattavat murskautua jo ennen sitä.

Detroit ja Columbus saattavat napata itälohkon villit kortit ja jatkopaikat jo sitä ennen. New Jersey on neljä pistettä jäljessä Detroitia ja kolme pistettä Columbusin perässä.

New Jersey törmäsi varhain aamulla Suomen aikaa Karri Rämöön. Calgaryn maalivahti Rämö piti pömpelinsä puhtaana ja pelasi vastustajan hyökkääjän Jaromir Jagrin mukaan täydellisen pelin.

Calgary voitti 1-0.

- Ei hän (Rämö) muistaakseni pelannut koskaan näin hyvin Omskissa, Jagr muisteli hänen ja Rämön yhteistä aikaa KHL-liigassa.

Jagr arvelikin, että New Jersey olisi voinut voittaa vain siinä tapauksessa, että hän olisi ajanut Rämön "kylmäksi".

- Olisin saanut varmaan vain yhden ottelun pelikiellon, koska en ole koskaan aikaisemmin tehnyt mitään väärää, Jagr virnuili ja lisäsi, että uskoo New Jerseyn vielä menevän pudotuspeleihin.

New Jerseyn tehtävä näyttää ylivoimaiselta, sillä sen pitäisi voittaa loput ottelut (Ottawa, New York Islanders ja Boston).

Sekään ei riitä, jos Metropolitan-divisioonan kolmannesta sijasta taistelevat Philadelphia, Columbus ja Detroit eivät romahda aivan täysin.

Jos New Jersey putoaa jatkosta, Ruutu vapautuu Suomen MM-joukkueen käyttöön. Itälohkosta pudotuspelien ulkopuolelle suomalaisista jäävät myös Buffalon Ville Leino ja Rasmus Ristolainen.

Floridan Sean Bergenheim on jo ilmoittanut, ettei hän ole MM-joukkueen käytettävissä.

Länsilohkossa pudotuspelipaikka on karannut Calgarylta, ja Rämö sanoo ottavansa vain päivän kerrallaan eikä yritä varmistella jo nyt ykkösveskarin paikkaa ensi kaudeksi. Peli vain kulkee hyvin ilman mitään taka-ajatuksia. Rämön lisäksi pelikausi ja runkosarja päättyvät samanaikaisesti sunnuntaina myös Winnipegin Olli Jokiselta ja Edmontonin Jesse Joensuulta.

Länsilohkossa tilanne on kiperä. Kahdelle villille kortille on neljä ottajaa, Minnesota, Dallas, Phoenix ja Nashville.

Minnesota nappasi melko varmasti ensimmäisen villin kortin voittamalla Winnipegin varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa 1-0. Zach Parise ja Mikko Koivu syöttivät Charlie Coylen maalin. Joukkue venytti eron toisella villi kortti -paikalla olevaan Dallasiin jo seitsemään pisteeseen.

Dallasin ja Phoenixin ero on vain piste, ja toisen villin kortin kohtalo saattaakin ratketa vasta runkosarjan päätöskierroksella näiden joukkueiden kohdatessa.

Nashville on viiden pisteen päässä Phoenixista, ja sen mahdollisuudet päästä jatkoon ovat melko pienet. Varsinkin, kun sen neljä viimeistä vastustajaa ovat Dallas, Phoenix, Chicago ja Minnesota.

Länsilohkosta vapautuu MM-joukkueen käyttöön kaksi pelaajaa kolmikosta Kari Lehtonen, Pekka Rinne ja Lauri Korpikoski.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.