Niemi, Kiprusoff, Selänne ja Koivu mahtivireessä

Denverin korkeassa ilmanalassa vierailla yleensä painaa luistin, mutta Anaheimin konkareilla Saku Koivulla ja Teemu Selänteellä peli-ilo oli katossa keskiviikon NHL-kierroksella. Koivu keräsi neljä (1+3) ja Selänne kaksi (1+1) pistettä, kun kumppanukset auttoivat Anaheimin 5–2-voittoon Coloradosta.

Selänne nousi kauden 22. maalillaan jakamaan Jari Kurrin kaikkien aikojen suomalaisennätystä NHL:n runkosarjassa. Kummallakin on koossa 601 maalia, ja Selänteellä on kuusi ottelua aikaa nousta yksin kärkeen.

Voitosta huolimatta Anaheimin mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin ovat olemattomat. Ero kahdeksantena majailevaan Coloradoon on seitsemän pistettä.

Coloradon pahin uhkaaja on Calgary, joka pinnisti Miikka Kiprusoffin 29 torjunnalla 2–1-voiton Phoenixista. Kiprusoff palkittiin ottelun parhaana.

Myös Antti Niemi oli yksi keskiviikon suomalaistähdistä. Niemi kesti Minnesotan painostuksen St. Paulissa ja johdatti Chicagon kauden seitsemännellä nollapelillään 4–0-voittoon. Niemi oli ajoittain uskomaton. Hän torjui suojuksellaan muun muassa Mikko Koivun "varman maalin".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.