Niemi torjui Chicagon Keskisen divisioonan voittoon

Patrick Kane iski maalin ja syötti toisen, kun Chicago kukisti Calgaryn maalein 4–1 eilisellä NHL-jääkiekkokierroksella. Chicago varmisti divisioonan voiton ensi kerran sitten kauden 1992–1993. Chicagon maalivahti Antti Niemi torjui 25 laukausta.

Calgaryn pudotuspelitavoitteelle tappio merkitsi kirpeää takaiskua, sillä kilpailija Colorado nappasi kaksi pistettä San Joselta 5–4-jatkoaikavoitolla ja karkasi kahden pisteen päähän. Calgaryn maalissa Miikka Kiprusoff torjui 27 laukausta.

Detroit oli voittanut Keskisen divisioonan kahdeksana kautena perätysten ennen tätä kevättä, mutta sen valtakauden päättyminen varmistui 3–4-häviöön Philadelphiaa vastaan jo ennen Chicagon-peliä.

Philadelphiassa Kimmo Timonen iski maalin ja syötti toisen, kun Philadelphia tarrasi idän viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Philadelphia on kahdeksantena kaksi pistettä edellä Rangersia ja tasapisteissä, 84 pisteellä, Bostonin kanssa.

Vancouverin Sami Salo ratkaisi kauden yhdeksännellä maalilla 4–3-jatkoaikavoiton Minnesotasta. Tappiosta huolimatta 36 torjunnan Niklas Bäckström palkittiin ottelun ykköspytyllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.