Niemi torjui jatkoaikavoiton Anaheimista

Suomalaisvahdit Antti Niemi ja Antti Raanta torjuivat joukkueilleen voitot eilisillan NHL-kierroksella. Niemi ratkaisi Anaheimia vastaan San Joselle 4-3-voiton voittolaukauskilpailussa torjumalla Nick Boninon, Corey Perryn ja Kyle Palmierin yritykset. Joe Pavelski ratkaisi maalintekokilpailun juonimalla kiekon ohi Anaheim-vahti Jonas Hillerin.

Raanta auttoi 32 torjunnallaan Chicagon 5-2-voittoon Phoenixista. Chicagolle voitto oli jo kuudes perättäinen, ja Raanta on voittanut molemmat kokonaan pelaamansa NHL-pelit.

Ässissä keväällä Suomen mestaruutta juhlinut Raanta kertoi nähneensä painajaisia ennen ensimmäistä NHL-peliään keskiviikkona. Nyt olo tuntui luontevammalta.

- Pelaaminen tuntui paljon helpommalta kuin Calgaryssa, ja onnistuin tekemään alussa muutaman hyvän torjunnankin. Toisessa erässä taisin yrittää vähän liikaa, mutta annan sen itselleni anteeksi. Ihan hyvä peli tämä oli, Raanta kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Kehuja tuli myös pelitovereilta.

- Vastustaja tuli toisessa erässä lujaa, mutta Raanta torjui upeasti. Hän otti muutaman kopin, jotka näyttivät ihan mahdottomilta, Chicagon neljännen maalin viimeistellyt Brandon Bollig ylisti.

Mikko Koivu pelasti Minnesotan jatkoajalle ja voittomaalikilpailuun tasoittamalla ottelun Coloradoa vastaan 2-2:een vain neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Koivu kiitteli saamastaan tilaisuudesta Jason Pominvillea.

- Hän teki laidassa hyvää työtä. Sain irtokiekon ulottuvilleni, ja yritin vain laukaista nopeasti.

Koivun urotyö ei kuitenkaan riittänyt voittoon, sillä Semjon Varlamov torjui voittolaukauskilpailussa Zach Parisen, Koivun ja Pominvillen yritykset. Ryan O'Reilly teki voittolaukauskilpailussa Coloradon 3-2-voittomaalin Josh Hardingin selän taakse.

Jevgeni Malkin riehui Pittsburghille 5-1-voiton Floridaa vastaan tekemällä maalin ja syöttämällä kolme. Jussi Jokinen sai viimeistellä loppulukemat Malkinin syötöstä. Olli Määttä sai syöttöpisteen Malkinin 3-0-maalista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.