Nihkeä ja tahmea hurrikaani nipisti voiton – "Peli tuli silmille"

Nihkeä ja tahmea. Ne lienevät osuvimmat sanat kuvaamaan JYPin peliesitystä Hippoksen tiistai-illassa, vaikka 4–3-voitto lopulta irtosikin.

– Todella kova peli. Uskon, että tämä tulee olemaan se trendi, millä tämä kausi mennään. Voimakasta pystysuunnan jääkiekkoa, hurrikaaniluotsi Marko Virtanen summasi.

– Vaikka kuinka sitä aamulla katsottiin, että näin nopeasti Kärpät peliä kääntää, niin silti peli tuli silmille, hän myönsi.

Totta. Se viimeisen päälle kontrollilähtöjen nimeen vannova ja oman maalin takana viihtyvät Kärpät on enää muisto vain.

Ensimmäisen vitosen JYP oli silti vahva, mutta kun alkurynnistys päättyi Jerry Turkulaisen heppoiseen kaksiminuuttiseen ja seuranneen alivoiman aikana Mikko Kalteva ja Jussi Olkinuora tunaroivat kiekon omaan maaliin, löi se alkutahdit loppuillan vaikeuksille.

Pelillisesti homma ei oikein oiennut edes toisessa erässä, jossa hurrikaaniryhmä pystyi kuitenkin paukuttamaan kaksi osumaa Jani Tuppuraisen ja Jaakko Jokisen voimin. Jokisen 2–2-tasoitus oli muuten miehen lyhyehkön liigauran toinen.

Se ensimmäinenkin syntyi kärppärysään maaliskuussa 2016 ja kaikkiaan Jokinen on tehnyt uransa kahdeksasta liigapisteestä peräti neljä (2+2) nimenomaan Kärppiä vastaan.

– Joskus se menee näin. Mestisaikoina Kiekko-Vantaa taisi olla mulle sellainen vastustaja, jota vastaan tuli tehtyä enemmän pisteitä, Jokinen muisteli.

"Oltiin epävarmoja"

Heti kolmannen erän alkuun kuitenkin räpsähti taas. Charles Bertrand tälläsi herkkupaikalta Valtteri Hotakaisen pahan kiekonmenetyksen jälkeen ja Kärpät livahti 3–2-johtoon, kun päätöserä oli edennyt vain 26 sekuntia.

Hotakaisen omalla alueella hukkaama kiekko oli kuin kuvajainen hurrikaanipaitojen iltapuhteesta. Laatta poltti lavassa itse kullakin, syötöt olivat pääosin heikkolaatuisia ja laukaukset paukkuivat liian usein päätyplekseihin. JYP oli koko illan luvattoman huolimaton kiekollisessa pelissään tai sitten se punnersi väkinäisesti.

Tämä näkyi myös ylivoimapelissä. Kotijoukkue pääsi viisi kertaa ylivoimalle Kärppien kahta vastaan, mutta pakkopelissä maali ei ollut edes lähellä. Etenkin Jarkko Immosen, J-P Hytösen, Jani Tuppuraisen, Juuso Puustisen ja Mikko Mäenpään tähdittämän "miljoonan euron ylivoiman" meno oli kovasti tervaista.

Periksi JYP ei kuitenkaan antanut. Hurrikaanipoppoon kenties pirteimmän osasen, nelosketjun keskusmies Henri Kanninen survoi 3–3-tasoituksen vajaat seitsemän minuuttia ennen loppusummeria, kun Jani Hakanpää oli juuri vapautunut jäähyaitiosta.

– Oltiin epävarmoja hyvin pitkään. Ei onnistuttu pelaamaan lavasta lapaan ja välillä tehtiin sitä, kun ei olisi pitänyt, Virtanen luonnehti.

– Iso krediitti joukkueelle jälleen tappioasemasta nousemisesta. Kärpät oli erittäin hyvä tänään, hän kehaisi.

Kolehmainen loukkaantui

JYPin 4–3-voittomaalin ohjasi Jokisen viivakudista jo kauden kolmannen osumansa viimeistellyt Antti Suomela, kun kolmatta erää oli jäljellä reilut puolitoista minuuttia. JYP oli kertaalleen maalin tappiolla avauskierroksella HIFK:ta vastaan, kampesi lauantaina stadilaiset nurin kolmen maalin takaa-ajoasemasta ja selätti Kärpät oltuaan kahteen otteeseen häviöllä.

– Tietysti se luo uskoa tähän tekemiseen, kun tiedetään, että voidaan nousta voittoon, vaikka olisi kuinka hankala tilanne, Jokinen myhäili.

– Ja kääntäen: viime kaudella oli melkoista tuskaa, kun ne johtoasemat hukkuivat jatkuvasti kolmansissa erissä, hän huomautti.

Jobinpostia JYPille tuli avauserän jälkeen, kun romuluinen hyökkääjä Janne Kolehmainen putosi kokoonpanosta ilmeisesti nivusvamman vuoksi. Näin joukkue joutui hieromaan kaksi erää 11 hyökkääjällä.

– Vielä ei ole tarkempaa tietoa, päävalmentaja Virtanen kuittasi Kolehmaisen tilanteen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .