Norja antoi näytteen puolustussitkeydestään

Venäjän maalitykki Ovetshkin ei tule MM-kisoihin.

Norja antoi jääkiekon MM-kisoissa näytteen puolustussitkeydestään, kun se hävisi B-lohkossa Tshekille vasta jatkoajalla 0–1.

Tshekin voittomaali Pariisissa merkittiin ajassa 61.25 Jan Kovarille.

Norjan maalivahti Lars Haugen torjui 31 laukausta ja joutui huomattavasti ahtaammalle kuin kymmenen kertaa kiekon tiellä ollut tshekkivahti Pavel Francouz.

Tshekki nousi B-lohkossa kolmanneksi, ohi tasapisteissä olevien Norjan ja Suomen. Alkulohkosta pääsee pudotuspeleihin neljä parasta.

Suomi kohtaa seuraavaksi Norjan lauantaina. Tshekille Suomi hävisi maanantaina voittomaalikisassa johdettuaan ottelua kahden erän jälkeen 3–0.

Kölnissä voitosta voittoon pelannut Venäjä nujersi A-lohkossa Tanskan 3–0.

Tanska pyristeli ensimmäisen erän loppuun tasatilanteessa 0–0. Sen puolustus rakoili kohtalokkaasti toisen erän jälkipuoliskolla, jolla Venäjä mätti minuutin ja kymmenen sekunnin sisään kolme maalia.

Venäjän tehotuokiossa kunnostautuivat Bogdan Kiselevitsh, Sergei Plotnikov ja Nikita Gusev, jotka hyödynsivät tanskalaispuolustajien virheet. Venäjän päävalmentaja Oleg Znarok sekoitteli joukkueensa hyökkäysketjuja maalittoman ensimmäisen erän jälkeen.

Venäjän joukkue ilmoitti uutistoimisto TT:n mukaan, että Washingtonin puolustaja Dmitri Orlov ja hyökkääjä Jevgeni Kuznetsov liittyvät sen MM-joukkueeseen. Sen sijaan NHL:n moninkertainen maalikuningas Aleksandr Ovetshkin kieltäytyi vedottuaan loukkaantumiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.