Norrena luottaa Linköpingin mahdollisuuksiin

Menestysmaalivahti Fredrik Norrena tietää kolmen maan jääkiekkomestarina perusteellisesti kaukalon lainalaisuudet. Linköpingissä pelaava Norrena luottaa joukkueensa mahdollisuuksiin Ruotsin Elitserienin pudotuspeleissä.

Linköping hävisi välierien avauspelin tukholmalaiselle Djurgårdenille. Pääkaupunkilaisten kotietu painaa nyt paljon, kun joukkue onnistui vieraissa torstaina voittamaan Linköpingin 3-1.

- Avausottelussa oli iso panos. Uskon silti, että tästä tulee kova sarja. Djurgården on tavallaan kiva vastus. Se tuo minulle mieleen 1990-luvun TPS:n, Norrena kertoi puhelinhaastattelussa STT:lle.

Djurgårdenin avausvoitto tuskin saa Linköpingiä raiteiltaan. Linköping meni puolivälieristä jatkoon, vaikka oli ottelusarjassa Frölundaa vastaan tappiolla voitoin 1-3.

Kärjessä huipputasaista

Djurgården ja Linköping päätyivät tasapisteisiin runkosarjassa jääden ykköseksi yltäneen HV 71:n taakse täpärästi. Kaksikolla oli kuitenkin hyvin erilainen taival 55 ottelua kestäneessä runkosarjassa.

- Aloitimme kapealla pelaajamateriaalilla. Loppukaudesta paransimme melkoisesti tuloksellisesti.

- Elitserienin kärki oli niin tasainen, että jäimme kolmanneksi, mutta toisaalta jäimme vain yhden tekemättömän maalin päähän ykköstilasta. Djurgården on taas edennyt tasaisemmin koko kauden.

Vahvaa ylivoimaa

Norrena löytää selvän syyn Linköpingin menestymiseen.

- Ylivoimapeli on ollut aseemme. Se on Elitserienin parasta, Norrena sanoo ja viittaa Elitserien-tilastoissa ykkössijaan oikeuttaneeseen 27,03 prosentin viimeistelylukemaan.

Linköping ei lukeudu Elitserien jättiläisiin. Sillä on taustanaan toisenlaiset lähtökohdat kuin suurseuroilla.

- Hankaluuksiakin on riittänyt. Runkosarjan lopussa lähes puolet hyökkääjistämme oli loukkaantuneita tai toipilaita. Mutta kasvoimme joukkueena melkoisesti, kun saimme pelaajia takaisin tammi-helmikuussa.

Onnellakin merkitystä

Norrena, 35, on voittanut mestaruudet niin Suomessa TPS:ssä, Ruotsissa göteborgilaisessa Frölundassa, kuin myös viime keväänä KHL:ssä Ak Bars Kazanissa dramaattisesta sormen loukkaantumiesta huolimatta.

- Olen saanut kuulua menestyviin organisaatioihin ja joukkueisiin. Yhdistäviä tekijöitä toki mestaruusryhmistä löytyy, vaikka jokaisella mestaruudella on oma taustansa ja makunsa.

- Täysosumaan tarvitaan aina joukkuepeliä, uhrautumista ja pikkaisen sitä kuuluisaa tuuriakin.

Kohu harmitti

Linköpingin kelkka kääntyi puolivälieräsarjassa Frölundaa vastaan, kun kolmen ottelun pelikiellon kärsinyt Norrena palasi maalitolppien väliin.

Ottelutilanteessa Norrena osui kilpikädellään Jens Karlssonia kasvoihin. Veri valui, ja Norrena sai kolmen ottelun pelikiellon.

- Tilanne tuli nopeasti ja yllättäen. Olin polvillani, äijä tuli kohti päätäni poikittaisella mailalla kahden käden otteella.

- Se oli minulta refleksimäistä suojautumista - videolta tarkistimme että homma oli 0,6 sekunnista kiinni.

Norrenaa syntynyt kohu harmitti.

- Erikoista on se, että kuunneltiin vain yhtä puolta. En voi kuin nöyrimmin pyytää anteeksi. Kuitenkin minun yli yritettiin ajaa, vaistonvaraisesti suojasin itseäni, ja sitten osui ikävästi.

Djurgården ja Linköping kohtaavat toisessa välieräpelissä Tukholmassa lauantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.