Nuorten Leijonien erotettu apuvalmentaja Aamulehdelle: Tulos ratkaisee ja pulinat pois

Näin totesi Aamulehdelle Nuorista Leijonista kesken MM-turnauksen potkut saanut apuvalmentaja Marko Ojanen.

Suomen joukkue päätyi kehnojen esitysten päätteeksi MM-kisojen putoamiskarsintaan, ja päävalmentaja Jukka Rautakorpi ja valtaosa hänen valmennusryhmästään sai väistyä kesken turnauksen.

– Tulos ratkaisee. Kolme ottelua ja kolme tappiota. Ei siinä mitään. MM-kisoissa pitää pystyä voittamaan pelejä. He (Jääkiekkoliitto) päätyivät siihen ratkaisuun ja sitä pitää kunnioittaa, Ojanen sanoi Aamulehdelle.

Ojasen mukaan Nuorten Leijonien joukkuehenki oli hyvä.

– Joukkue oli erittäin kiinteä ja yhtenäinen ensimmäisestä leiripäivästä lähtien. En näe siinä mitään ongelmaa. Tulos ohjaa kuitenkin tekemistä.

Rautakorven johtamaa joukkuetta kritisoitiin liian passiivisesta pelitavasta. Uusi päävalmentaja Jussi Ahokas on kertonut, että Suomi on hänen johdollaan pyrkinyt entistä aktiivisempaan jääkiekkoon.

– Jokaisella on oma mielipide siitä, miten pelasimme. Pääsääntöisesti pelasimme laadukasta jääkiekkoa, mutta maalit jäivät puuttumaan. Kuten sanoin, niin tulos ratkaisee ja pulinat pois, Ojanen totesi.

Jo ennen Rautakorven potkuja useat jääkiekkovaikuttajat kritisoivat hänen poikkeuksellisen suurta valmennusryhmäänsä.

– Kaikilla oli selvä työnjako. Ei se poikennut millään lailla mistään. Minun roolini oli peluuttaa hyökkääjiä ja olla kaikella lailla yksilön apuna, Ojanen sanoi valmennusryhmästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Valmentajavaihdoksella luotiin uusi alku, sanoo Jääkiekkoliiton puheenjohtaja

Kommentti: Setämies ei selfiesukupolven kanssa pärjää

Nuorten Leijonien päävalmentaja Rautakorpi sivuun – joukkue joutuu putoamiskarsintaan