Tältä näyttää JYP-hyökkääjän polvi: "Olin tosi mökömökö"

Oheinen magneettikuva kertoo, miksi jääkiekkoilija Jari Jääskeläinen, 31, ei ole pukeutunut JYPin pelipaitaan seitsemään viikkoon. Eikä pukeudu koko tänä keväänä, vaikka JYP uhkaisi olla taas nostoväkeä.

Polvi meni: tuli repeämä ulkokierukkaan ja rustovaurioita.

Se oli ikijyppiläiselle ryminähyökkääjälle ammattilaisena jääkiekko-ottelu numero 618. Kertaakaan aiemmin Jääskeläinen ei ole ollut näin pitkään pleksin tällä puolella.

–Se oli harmiton tilanne. Menin taklaamaan, horjahdin polvilleni ja jalka vääntyi. Siitä kuului rusaus ja tiesin heti, että nyt sattui, Jari kertaa tammikuisen Ässät-ottelun tuokiota.

Hienoimpien pelien missaus

Jääskeläiselle pettymys oli valtava.

–Ensimmäiset kaksi viikkoa olin tosi mökömökö.

–Kun hienoimmat pelit ovat vasta tulossa, ja missaan ne kaikki. Monia mun aiempia vammoja on tarvinnut korjailla vasta kauden jälkeen, tai sitten olen vielä ehtinyt mukaan.

Nyt piti mennä tähystysleikkaukseen heti.

–Vähitellen kirkastui, että ei tämä mököttämällä parane ja että loukkaantumiset kuuluvat tähän työhön. Nyt oli mun vuoro kokea se.

Kuntoutus on käynnissä

Kävelykepeistä Jääskeläinen pääsi eroon kaksi viikkoa sitten. Hikoilu kuntosalilla on monipuolistunut viikoittain.

Samaan aikaan kun tervepolviset kollegat aloittelevat ratkaisupelejä, Jari on saanut luvan polkea kuntopyörällä ja jumpata kuminauhalla.

–Se on joka kerta tärkeä virstanpylväs, kun jokin liike ei enää satu.Jalan pitäisi kuntoutua täysin, kunhan vain maltan kuntouttaa sitä rauhassa.

Puhumistakin on tarvittu.

–Meillä on ollut tuolla muitakin polvi- ja jalkavaivaisia. Se on ollut hyvää vertaistukea.

Sopimus lähes valmis

Jääskeläisellä on loukkaantumisesta huolimatta tiedossa jatkosopimus JYPissä.

–Sopimus ensi kaudesta oli ennen loukkaantumistani viittä vaille valmis. Ja mikä on ollut JYPissä hyvää, niin seurassa on aina oltu reiluja.

JYPin saumoja kevään koitoksessa Jääskeläinen pitää hyvinä.

–Voidaan tehdä sama, mikä viime keväänä. Kun pelataan omaa peliämme, voidaan voittaa mikä joukkue tahansa. Yhdessä tekeminen on meidän vahvuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.