Nyt se alkaa! – Stadin kingit haastavat hurrikaanin Hippoksella

ASETELMA: JYP pelasi kokonaisuutena jämäkän "esikauden". Harjoitus- ja CHL-ottelut mukaan lukien hurrikaaniryhmä joutui kuudessa ottelussaan tappioasemaan vain kerran. Tämä tapahtui viime lauantaina Zugissa, kun viisikymppisiään viettänyt kotijoukkue riepotteli JYPiä lopulta 6-3. Viisi voittoa ja maaliero 20-12 antavat kuitenkin hyvän pohjan liigastartille. Ennen viimeistä Zug-räpellystä maaliero oli murhaava 17-6.
Hurrikaanipaitojen pelissä näkyi paljon odotettuja asioita. Kokenut joukkue ei ole valtakunnan vikkeläjalkaisin, mutta se on parhaimmillaan äärimmäisen kiekkovarma ja saa sitä kautta melkoisen rivakan pelinopeuden aikaiseksi tarvittaessa. Luistelukilpailuissa kiekottomana puolestaan tulee pääosin hiki.

HIFK:n valmistautuminen liigakauteen oli melkoinen mahalasku. Ainakin kapteeni Lennart Petrellin mukaan CHL:aan oli ladattu kovat odotukset ja tavoitteet, mutta jo ennen kahta viimeistä alkulohkon ottelua on selvää, ettei stadilaisilla ole asiaa jatkoon. Lokakuun europelit on toki päksittävä pois, mutta muuten HIFK saa keskittyä rauhassa pelkästään kotoiseen liigaan.
Harjoitus- ja CHL-otteluita HIFK pelasi yhteensä seitsemän ja voitti niistä vain kaksi. Maalieroksi muodostui murheellinen 17-26. Uuden päävalmentaja Ari-Pekka Selinin ja kumppaneiden kommervenkit eivät vielä ainakaan kättelyssä jalkautuneet kaukaloon asti, oma pää vuoti pahemman kerran harjoituskaudella.

JYPiltä puuttuvat pitkäaikaispotilaiden Ossi Louhivaaran ja Miika Lahden ohella Juuso Vainio ja Nolan Yonkman. HIFK:lta sivussa on niin ikään pitkäaikaisempi toipilas Kevin Lankinen.

 

ARVIO: Kun huomioi, millaisella kiimalla JYP loikkasi kaukaloon pari viikkoa sitten CHL-avauksessaan, voi vain kuvitella, kuinka kovaa nyt mennään. Alkurynnistys on varmasti armoton, sen torjuminen on avainasia HIFK:n kannalta. JYP puolestaan kaipaa maalintekoon lisää tehokkuutta, tämä nähtiin usein valmistavissa otteluissa. Kotijoukkue kiskoo liigan mallia 2017-18 ensi-illasta täydet kolme pistettä maalein 4-1 tai 4-2.

 

SEURAA HEITÄ: Tahmea alkukausi ei ole useinkaan harvinainen ilmiö konkaripelaajien osalta. JYPissä kapteeni J-P Hytönen näytti kuitenkin harjoituskaudella eteen, kuinka ollaan heti valmiina myös tehopisteiden muodossa. Kuudessa harjoitus- ja CHL-ottelussa Hytönen takoi tehot 4+3 ja voitti aloituksia häkellyttävällä 74,2 prosentin teholla.

Viime kauden tulokas Juha Jääskä kuului HIFK:n vaisun "esikauden" harvoihin valopilkkuihin. Hän kirjautti harjoitus- ja CHL-otteluissa saldon 3+1. Tänään energinen hyökkääjä saa vastuuta kolmosketjussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .