Odottelu ja jännittäminen Mestis-finaaleissa ohi – KeuPa pyrkii olemaan röyhkeämpi ja rohkeampi

Käynnissä oleva jääkiekon Mestiksen finaalisarja on vieraillut kertaalleen sekä Keuruulla että Turussa. Molemmat ottelut ovat päättyneet vierasvoittoon. Voitot ovat siis tasan 1-1, kun ottelusarja KeuPan ja TuTon välillä jatkuu tänä iltana Keuruun jäähallissa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

KeuPa HT pelasi historiansa ensimmäisen Mestis-finaalin viime perjantaina. Kenties jännitys kipsasi joukkuetta sen verran, että vuonna 2008 viimeksi Mestiksen voittaneet turkulaiset nappasivat vierasvoiton lukemin 2-4.

– Ehkä se ensimmäinen ottelu meni vähän sellaisen odottelun ja jännittämisen piikkiin. Mutta kova on intensiteetti ollut ja huomaa kyllä, että ”pojasta” pelataan, kommentoi KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Sunnuntaina KeuPa kävi ryöstämässä kotiedun heti takaisin itselleen. Enää jännityksestä ei ollut tietoakaan. Päinvastoin, Turussa keuruulaiset voittivat ensimmäisen erän 0-4, ja koko ottelun lukemin 2-5.

”Roiskimalla näitä pelejä ei voiteta”

Runkosarjan voittanut KeuPa on läpi kauden suorittanut tasaisesti. Tässä vaiheessa kevättä kliseisesti pienet asiat ja henkinen kantti ratkaisevat. Pieniä korjaamisen aiheita Heiskanen kuitenkin keuruulaisten pelaamisesta nostaa esiin.

– Ylivoimaa voimme vielä hioa. Kahdessa ensimmäisessä finaalissa ei kumpikaan ole vielä ylivoimalla onnistunut. Toisaalta alivoima on siis ollut erinomaista.

-Voimme myös olla röyhkeämpiä ja antaa enemmän painetta vastustajan pakeille. Kiekollisena täytyy olla rohkea ja huolellinen, sillä roiskimalla näitä pelejä ei voiteta, Heiskanen tuumii.

TuTo on pelannut pääosin sellaista kiekkoa, kuin Heiskanen olettikin. Joukkueen ehdoton vahvuus on hyökkäyskaluston materiaali.

– TuTo pelaa erittäin liikkuvaa hyökkäyspeliä. Sellaista luomukiekkoa. Miehet vaihtavat paikkaa, eikä heidän pelaamien ole taktisesti kovin sidottua, Heiskanen analysoi.

Yksi kysymys on, että jokohan tänään saadaan Keuruun jäähalliin ahdettua 1000 ihmistä. Ensimmäisen finaaliottelun viralliseksi yleisömääräksi ilmoitettiin 985.

Mestiksen kolmas finaaliottelu KeuPa HT – TuTo Hockey pelataan Keuruun jäähallissa keskiviikkona 11. huhtikuuta klo 18:30.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .