Olli Juolevin uskotaan nousevan puolustajien kärkeen

Ensimmäiseksi puolustajan varaavaksi joukkueeksi on arveltu Calgary Flamesia.

NHL:n tämän vuoden varaustilaisuudessa on yllätys, mikäli ensimmäisenä pelaajia ottavat seurat valitsisivat puolustajia.

Ensimmäiseksi puolustajan varaavaksi joukkueeksi on arveltu Calgary Flamesia, joka pääsee varaamaan kuudentena. Joukkueen odotetaan nappaavan suomalaisen Olli Juolevin tai kanadalaisen Jakob Chychrunin.

Chychrunin tosin sanotaan sopivan pelityyliltään paremmin Boston Bruinsiin, mutta Boston saa vuoron vasta 14:ntenä.

Juolevi on joka tapauksessa aivan puolustajien kärkipäässä. Jos Calgary ei häntä varaa, sen perässä seitsemäntenä varaava Arizona Coyotes voi hyvinkin ottaa riveihinsä jälleen yhden London Knightsin kasvatin.

Arizona tarvitsee hyvän kahteen suuntaan pelaavan puolustajan, ja Juolevi täyttäisi paikan oivallisesti. Paikallinen media näkee hänessä jo uuden Oliver Ekman-Larssonin.

Tämän vuoden kolmas lupaava puolustaja on venäläinen Mihail Sergatshov. Häntä pidetään nappivalintana Detroit Red Wingsille, joka tarvitsee apua ikääntyvään puolustukseensa. Detroit varaa vasta numerolla 16, ja Sergatshov tuskin on enää silloin vapaana.

Juolevin kausi oli menestys, sillä hän juhli junioriliiga OHL:n mestaruutta ja junioriliigojen mestaruusturnauksen Memorial Cupin voittoa. Juolevi valittiin mestaruusturnauksen tähdistökentälliseen.

Menestystä tuli myös maajoukkueessa, sillä Juolevi oli mukana Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kultaryhmässä. Hänet valittiin turnauksen tähdistökentälliseen, johon ylsivät suomalaisista myös Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.