Olli Määttä odottaa Sharksin tulevan kovaa heti alusta

Pittsburgh Penguinsin puolustaja Olli Määttä tietää, että San Jose Sharks tulee varmasti kovaa, kun Stanley Cup -finaalin toinen ottelu käynnistyy.

– Nyt emme enää mieti ensimmäistä ottelua. Se pitää unohtaa nyt ja olla valmiina heti alusta, hän jutteli keskiviikkona aamujäiden jälkeen.

Penguins ja Sharks kohtasivat runkosarjassa vain kaksi kertaa, mutta silti Penguins-kopissa tiedetään hyvin, millaisesta vastustajasta on kysymys. Sharksilla on tuhoisa ylivoima, joten kannattaa pysyä pois jäähypenkiltä.

– Henkilökohtaisesti en ole pelannut heitä vastaan tätä ennen, koska olin loukkaantunut siinä vaiheessa. Mutta tiedettiin kyllä, että Sharks on vaarallinen joukkue. Emme voi lähteä leijumaan tuonne kentälle, Määttä painotti.

Penguins voitti finaalisarjan avausottelun 3–2, ja nyt on edessä ”iso peli”, sillä 2–0-tilanteesta olisi hieman helpompi lähteä jatkamaan sarjaa San Josessa kuin tasatilanteesta.

– Ei ole niin jännittynyt olo kuin ensimmäisessä pelissä, Määttä naurahti.

Tapansa mukaan Määttä kävi edellisen otteluvideon läpi ja katsoi tarkasti mitä jäällä tapahtui.

– Pieniä asioita voi aina korjata. Videolla näkee pelin vähän paremmin kuin kentällä.

Hän ei ole muutenkaan muuttanut tapojaan, vaikka nyt pelataan liigan mestaruudesta.

– Sama rutiini se on joka pelissä. Sataviisi kertaa tällä kaudella on sama päivä käyty läpi. Ei sitä ruveta vaihtelemaan tässä vaiheessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .