Onko KeuPa HT riittävän kylmäpäinen? Jaksaako TuTo? – Luvassa on huikea Mestis-ilta

KeuPa HT on valmis tekemään tänään pienimuotoisen vallankumouksen suomalaisessa jääkiekkoilussa. Alle 10 000 asukkaan kaupungista ponnistavalle joukkueelle avautuu illalla mahdollisuus vallata valtakunnan toiseksi korkeimman sarjatason eli Mestiksen mestaruus. Toteutuessaan kysymys olisi vähintäänkin pikkusensaatiosta.

Kun kiekko putoaa jäähän klo 18.15 Turun legendaarisessa Kupittaan hallissa, ovat voitot Mestiksen finaalisarjassa 3–2 KeuPalle. Näin keuruulaisyhdistelmä on yhden voiton päässä pokaalikarkeloista.

Jos temppu ei onnistu tänään, uusi tilaisuus odottaa keskiviikkona. Silloin pelattaisiin Keuruulla kaiken ratkaiseva finaalisarjan seitsemäs kamppailu.

Voima on liikkeessä

Kun KeuPa vieraili perjantaina Kupittaalla, se esiintyi vaatimattomasti. TuTo Hockey oli järjestelmällisempi ja pystyi pitämään keskisuomalaisjoukkueen helposti kurissa. Tänään KeuPalla ei ole enää varaa arkailla. Yhdistelmän vahvuus on ennakkoluulottomassa likkeessä. Jos luistin kulkee, kuten lauantaina Keuruulla, TuTolle on helppo luvata vaikeuksia.

Rajua ja otteluruuhkaista kevätsavottaa läpi vievä turkulaisryhmä näytti lauantaina aavistuksen väsyneeltä. Yksi lepopäivä on tehnyt pelaajille varmasti hyvää. Todennäköistä on, että TuToa aikoo lyödä tämän illan käsikirjoituksen itselleen suotuisaksi heti avauserässä.

Materiaalietua ei ole kummallakaan. TuTo on ehkä hiukan valmiimpi puolustuksensa osalta, KeuPa kuroo kuitenkin tämän eron kiinni hyökkäyspäässä. Siltä löytyy neljä ratkaisuihin kykenevää ketjua.

Juhlijoita riittäisi

KeuPalta vaaditaan kylmäpäisyyttä. Katkaisupeli ei ole koskaan helppo, unelma on niin lähellä. Jos ajatukset eivät karkaa vääriin asioihin, kannulle voi hyvinkin olla käyttöä jo maanantai-iltana.

Juhlijoita kyllä riittäisi. Kupittaalle saapuu kaupungin tarjoamalla kyydillä ainakin 200 KeuPan kannattajaa.

Keuruun jäähallilta starttasi maanantaina alkuiltapäivästä neljän linja-auton letka kohti Turkua. Kyytiin nousi lähes 200 iloista ja jännittynyttä KeuPa HT:n fania.

Ilmassa kihelmöi illalla edessä olevan TuTo-matsin tunnelma - saattaisihan KeuPan Mestis-mestaruus jo ratketa!

– Olo on samanlainen kuin lapsena oli jouluaattona pukkia odotellessa, nauroi tosifani Irma Salminen.

– Voitto tulee, totta kai! Kaikkien sydän sykkii KeuPalle, hehkutti Kasperi Lehto, joka on fanittanut KeuPaa koko sen Mestis-taipaleen.

Bussimatkat Turkuun tarjoaa Keuruun kaupunki. Illan matsissa KeuPa-liput liehuvat komeasti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .