JYP tasoitti puolivälieräsarjan jatkoerässä Helsingissä

JYP pystyi pelaamaan toisessa erässä jääkiekkoa vain puolitoista minuuttia, muu aika oli selviytymistä. Tilanne on silti 0-0.

1. erä

HIFK:n ja JYPin välisen toisen puolivälierän ensimmäinen erä oli maaliton, mutta tarjosi miljoona volttia enemmän sähköä kuin keskiviikon hiihtely missään vaiheessa iltaa. Pienen alkutunnustelun jälkeen annettiin palaa puolin ja toisin ja vauhtia sekä vaarallisia tilanteita riitti. Peli alkoi hiljalleen näyttää siltä, miltä pudotuspeleissä pitääkin.

Pelin päällä oli lopulta melko selkeästikin kotijoukkue HIFK. Jussi Olkinuora torjui hurrikaaniveräjällä 18 kiekkoa, kun Kevin Lankinen toisessa päässä selvisi kymmenellä.

2. erä

Toisessa erässä HIFK hyppäsi yhä vahvemmin pelin päälle. JYPin hyökkäykset olivat melkoisia harvinaisuuksia ja johtivat korkeintaan keskinkertaisiin laukauksiin pienistä kulmista. Punainen vaara vyöryi kohti hurrikaanipäätyä jatkuvalla syötöllä, mutta yritykset tyssäsivät viimeistään ilmiliekeissä roihunneeseen JYP-vahti Jussi Olkinuoraan.

JYPin ainoa hyökkäysvaihe toisessa erässä nähtiin viimeisen puolentoista minuutin aikana. Lähimpänä maalia oli vanhanaikaisella Jake Newton, mutta Kevin Lankinen oli hyvin hereillä. Maalittomasta tasatilanteesta lähdettiin myös toiselle erätauolle.

3. erä

Kun kolmatta erää oli pelattu 1.56 siirtyi JYP 0–1-johtoon Janne Kolehamisen maalilla. Syöttäjinä Ossi Ikonen ja Robert Rooba. JYP pääsi pelaamaan ylivoimaa Ville Varakkaan otettua jäähyn kampituksesta, mutta ei pystynyt ylivoimaansa hyödyntämään.

Seuraavaksi HIFK pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla, kun JYPn Mikko Kuukka sai kampitus-jäähyn. Ylivoimalla tasoitusta ei syntynyt, mutta 1–1-tasoitus seurasi ajassa 54.04 Juha-Pekka Haatajan lavasta.

JYPllä oli mahdollisuus ratkaista ottelu ylivoimalla erän lopussa, kun HIFK:n Panu Mieho sai komennuksen jäähypenkille koukkaamisesta. Puoli minuuttia ei tähän riittänyt ja pelissä mentiin jatkoerään.

Jatkoerä

Jatkoerää ennätettiin pelata kolme ja puoli minuuttia, kun JYPn Antti Suomela maalasi ottelun loppulukemat JYPlle 1–2:een. Puolivälieräsarja jatkuu näin ollen Jyväskylässä lauantaina otteluvoitoin 1–1.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .