Oudot miehet upottivat JYPin

Torstaina Hippoksen Synergia-areenassa painittiin Väli-Suomen herruudesta, kun JYP sai vieraakseen KalPan. Sarjan pohjamudissa tällä kaudella rämpinyt kuopiolaisryhmä on paininut koko alkukauden erityisesti maalintekonsa kanssa: KalPa on tehnyt vähiten maaleja koko liigassa.

JYPillä pitikin olla KalPa-ottelussa oivallinen tilaisuus palata kahden tappion jälkeen voittokantaan, mutta maaliverkkoja heiluttivatkin kilpirinnat. Siinä missä kotijoukkue sortui torstaina heikkoon viimeistelyyn oli KalPa Hippoksella terävänä maalipaikoissaan. Tämän myötä sarjapisteet matkasivat Kuopioon KalPan voittolukemin 4–2 (1–1, 1–1, 2–0).

– Meillä oli ehdottomasti omat paikkamme ratkoa tämä ottelu. Maalinteon tylyys puuttui kuitenkin meidän pelaamisesta tänään. Muutaman kerran siellä syötettiin vielä tilanteessa, jossa oli itsellä jo loistava maalipaikka, JYP-luotsi Marko Virtanen kuvaili ottelun ratkaisua.

JYPiin vaikuttaisikin tällä hetkellä iskeneen samat vaivat kuin KalPalla alkukaudella. Kolmessa viime ottelussa hurrikaaniryhmä on tehnyt vain kolme maalia.

– Aivan varmasti me tullaan keskustelemaan koko ryhmän kanssa siitä, että miten me voimme olla jatkossa terävämpiä maalipaikoissa, Virtanen kertoi.

Yllättävät ratkaisijat

KalPa-leirissä oltiin ottelun jälkeen puolestaan erityisen tyytyväisiä nimenomaan maalijyvän löytymiseen.

– Ollaan me käyty sitä joukkueen kanssa läpi, että mikä maalinteossa tökkii. Se on ollut tuskaisin osa-alue meidän pelaamisessa syksyllä. Joten kyllähän neljä maalia Jyväskylässä lämmittävät erityisen paljon, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen myhäili.

KalPan riveistä ratkaisijoiksi nousivat myös varsin oudot nimet. Kärpistä lainalla ollut Tomi Körkkö tuplasi liigauransa maalimäärän kahdella osumalla. Voittomaalin iski puolestaan 20-vuotias puolustaja Juuso Riikola, jolle maali oli uran ensimmäinen liigassa.

Ottelun alku oli kuitenkin JYPin, sillä isäntien rynnistys oli väkevä. Peli aaltoilikin avaushetkillä KalPa-päädyssä ja energinen aloitus toi myös palkinnon. Markus Nenonen sivalsi JYPin johtoon vain parin minuutin jälkeen. Osuma oli 21-vuotiaalle laitahyökkääjälle jo kauden seitsemäs.

JYP hallitsi avauserää, mutta KalPa tuli tasoihin erän toiseksi viimeisellä minuutilla Körkön ohjattua kiekon pömpeliin.

Taas pukukoppimaali

Toisessa erässä voimasuhteet kaukalossa tasoittuivat. JYP kuitenkin rynni jälleen johtoon, kun avausmaaliin syöttöpisteen merkkauttanut Aleksi Salonen latasi kotijoukkueen taas johtoon ajassa 26:30.

KalPa iski kuitenkin toiseenkin erään ns. pukukoppimaalin, kun Körkkö viimeisteli toisen osumansa minuutti ennen taukosummeria.

– Se maali olisi pitänyt saada estettyä. Siinä tuli meidän pakeille pitkä vaihto, jonka seurauksena tuli helpohko kiekonmenetys oman maalin takana, Virtanen analysoi.

Ottelun voitto-osuma nähtiin hieman ennen päätöserän puoliväliä, kun KalPa-mylläkän päätteeksi puolustaja Riikola hiippaili JYPin maalin kulmalle ja siirsi vieraat ensimmäisen kerran johtoon iskemällä kiekon puolityhjään JYP-veräjään.

JYPin loppukiri jäi köykäiseksi ja lopulta ottelun loppunumerot sinetöi tyhjään maaliin KalPa-kippari Jukka Voutilainen.

– Tappiosta huolimatta tämä oli kuitenkin vauhdikas ja kova taistelupeli. KalPasta huokui myös ihan selvästi se, että heidän vaikein vaiheensa on jo selätetty. He pelasivat hyvin tänään, Virtanen myönsi.

JYPille tappio oli jo kolmas peräkkäinen liigassa. Siitä huolimatta hurrikaaniryhmä jatkaa sarjataulukossa sijalla viisi. JYPin seuraava koitos on lauantaina, jolloin Hippokselle vieraaksi saapuu Pelicans.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYP-vahvistus sai yllättävän soiton viime yönä – ”Lopputalvi Jyväskylässä”

Erikoinen tilanne Hippoksella: Ei jäähyä