Ovetshkin luisteli kaukaloon entistä hoikempana – "Halu näyttää"

Johtoporras oli vaatinut muutosta oheisharjoitteluun.

Syyskuussa 32 vuotta täyttävä tähtikiekkoilija Aleksandr Ovetshkin valmistautuu NHL-kauteen entistä hoikempana ja salskeampana. Näin kertoo Sportsnetille Ovetshkinin joukkuetoveri Jevgeni Kuznetsov.

Ovetshkin luisteli tiistaina epävirallisissa harjoituksissa Washingtonin liepeillä, ja mukana oli myös muita Capitalsin pelaajia.

– Kuten näette, hän on pudottanut jonkun verran painoaan. Joka vuosi pyritään parempaan. Kesäisin haetaan muutosta entiseen. "Ovi" on kuten muutkin pelaajat, hän haluaa vähän muutosta, eikö vain, Kuznetsov kommentoi Ovetshkinin olemusta Sportsnetin mukaan.

Ovetshkinia kritisoitiin ankarasti viime kauden jälkeen. Hänen uransa epäiltiin olevan laskusuunnassa, ja Capitalsin general manager Brian MacLellan totesi, että venäläishyökkääjän pitää muuttaa oheisharjoitteluaan.

Sportsnetin mukaan 188-senttisen Ovetshkinin painoksi ilmoitettiin viime kaudella noin 108 kiloa.

– Peli nopeutuu entisestään. Hänen täytyy harjoitella eri tavalla kuin ennen. Harjoittelun tulee tähdätä enemmän nopeuden hankkimiseen voiman hankkimisen sijasta, Capitals-pomo MacLellan sanoi.

 

"Paljon negatiivista"

 

Viime kaudella Ovetshkin nakutti 82 runkosarjaottelussa 33+36=69 tehopistettä. Pudotuspeleissä hänelle kirjattiin 13 ottelussa 5+3=8 pistettä ja plusmiinuslukema –4.

Ovetshkiniin kohdistunut kritiikki kiihtyi, kun Washington putosi jatkosta NHL-pudotuspelien toisella kierroksella.

– Joukkueesta ja hänestä sanottiin paljon negatiivista. Capitals ei pysty tekemään mitään ja blaa blaa blaa...Joten kaikki ymmärtävät asian ja kaikki haluavat näyttää, että pystymme vaikka mihin, joukkuetoveri Dmitry Orlov selvitti.

– Ovetshkin haluaa olla sillä tasolla, jolla hän on aina ollut, eli yksi NHL:n supertähdistä. Hän haluaa tehdä kovasti töitä ja näyttää, mistä hänet on tehty, Orlov tunnelmoi.

Capitalsin varsinaisen harjoitusleirin alkuun on parisen viikkoa. Seurasta on kerrottu, että Ovetshkin itse astuu median eteen vasta harjoitusleirillä.

NHL-pelit alkavat lokakuun alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.