Paha Pilsen, torkahtelu ja tuomarifarssi koituivat JYPin kohtaloksi

JYP ehti johtaa ottelua 21 sekuntia, sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan.

JYPin 2-4 -tappioon Pilsenin illassa on helppo löytää kolme syytä. Ensinnäkin kotijoukkue oli vieraitaan taitavampi ja vikkeläjalkaisempi. Toisekseen hurrikaaniryhmä onnistui muutaman kerran torkahtamaan pelin suunnan kannalta melkoisen merkittävillä hetkillä.

Ja kolmanneksi päätuomaripari, tshekki Pavel Hodek sekä viime kaudella ECHL:ssa ja AHL:ssa viheltänyt britti Liam Sewell, oli ajoittain pahasti ulapalla. Jani Tuppuraiselle tuomittiin aivan höpöhöpö-osaston 2+2 -minuuttinen laitataklauksesta ensimmäisen erän lopulla ja Markus Jokinen koki saman kohtalon hieman ennen toisen erän puoliväliä.

Kun Jokisen rangaistuksen aikana Janne Kolehmainen komennettin ihan ansaitusti istumaan kampituksesta, oli se JYPille liikaa. David Stach iski Pilsenin 3-1 -osuman kahden miehen ylivoimalla. Se jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Pelkästään tuomariston taakse JYPin tappiota ei tietenkään sovi jemmata, mutta kahdeksan minuuttia täysin perusteettomia jäähyjä on ammattilaissarjassa yksinkertaisesti liikaa, todellinen megaluokan moka.

Lisäksi 2+2 minuuttia laitataklauksesta on joko väärä tuomio tai jokin CHL:n erikoisuus. Vanhassa Jääkiekkoliiton sääntökirjassa laitataklauksesta saattoi tuomita kaksiminuuttisen tai pelirangaistuksen. Uudessa, tällä kaudella käyttöön otettavassa sääntökirjassa laitataklaus on aina vähintään 2+10 minuuttia.

Jääkiekkoliiton säännöt noudattelevat käytännössä kirjaimellisesti kansainvälisen jääkiekkoliiton sääntökirjaa.

Vanhan konnan tehohetki

Maalinteon ottelussa aloitti JYP, kun Janne Kolehmainen siivosi ylivoiman jämäsekunneilla Juuso Vainion paluukiekon ohi valkovenäläisvahti Dmitri Milchakovin vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Se, että hurrikaanipaitojen ylivoimamaalin viimeisteli juuri Kolehmainen, kertoo hurrikaanipaitojen pakkopelistä paljon.

Sekä ykkös- (Eric Perrin - J-P Hytönen - Jani Tuppurainen - Jarkko Immonen - Anttoni Honka) että kakkosyksikön (David Tomasek - Jerry Turkulainen - Ossi Louhivaara - Robert Rooba - Mikko Kalteva) touhu oli melkomoista hieromista. Ideana on heittää repivä levityssyöttö alivoimanelikon läpi, eikä se ole huono ajatus ollenkaan, mutta siihen(kään) ei pitäisi hirttäytyä. Variaatioita ei kuitenkaan löytynyt - eikä ykkösylivoimasta maalille menijöitä.

Kolehmaisen virittämä 0-1 -riemu kesti kuitenkin vain ohikiitävän hetken. JYP nukkui seuraavan vaihdon, vanha konna Ondrej Kratena jallitti suorahyökkäyksessä Vainiota ja Miroslav Indrak iski tasoituksen vain 21 sekuntia myöhemmin.

Vajaat kaksi minuuttia Indrakin maalista Kratena kävi itse muiluttamassa 2-1 Joona Voutilaisen längistä, jälleen suorahyökkäyksen päätteeksi.

Tomasek suihkuun

Toisen erän puolivälin jälkeen nähtiin jo mainittu Stachin 3-1. JYP toipui siitä alle kolmessa minuutissa, kun David Tomasek kävi murjomassa väkisin 3-2, mutta jälleen tuli nopea kuitti. Vain 26 sekuntia myöhemmin Vojtech Nemec hyödynsi JYPin heikon puolustusalueen puolustuspelaamisen ja Pilsen kipaisi taas kahden maalin johtoon.

Siitä JYP ei enää noussut. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty. Erän alkupuolella David Tomasek komennettiin suihkuun epäasiallisesta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua JYP veti Joona Voutilaisen maaliltaan, mutta kotijoukkue puolusti pätevästi, eikä päästänyt hurrikaanipaitoja laatupaikoille.

HC Pilsen vierailee Hippoksella ensi perjantaina, sunnuntaina puolestaan pistäytyy JYPin torstaina 6-1 kepittämä Banska Bystrica.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .