Palkinto odottaa voiton päässä

JYP otti tiistai-iltana jälleen yhden askeleen eteenpäin kohti kotimaisen jääkiekkokevään suurta yllätystä. Vieraaksi saapunut Kärpät kukistui sydäntä tykyttävän jännittävässä kamppailussa maalein 4-2 (2-1, 1-0, 1-1) ja näin JYP siirtyi ottelusarjassa jo 3-1-johtoon. Välieräpaikka on katolla ensi torstaina Oulun Raksilassa.

Eilen Hippoksella luistellut JYP oli pureskellut kotikaukalon aiheuttamat paineet palasiksi ja pystyi kypsään, taktisesti viisaaseen ja keskittyneeseen peliin. Kärppien ongelmat sen sijaan vain jatkuvat - oma peli ei ota löytyäkseen eikä joukkueen eikä erityisesti tähtipelaajien suoritustaso tunnu millään syttyvän runkosarjasta tutulle liekille.

Turhautuneisuus alkoi paistaa myös Kärppä-valmentaja Kari Heikkilän puheista. Hän toki kritisoi omiensa suoritusta, mutta tiukimman katseen hän käänsi - jälleen kerran - tuomarityöskentelyyn.

- Tuomari on osa peliä ja on valitettavaa, että hänen roolinsa kasvoi näin isoksi, Heikkilä totesi ja viittasi päätuomari Timo Favorinin ratkaisuihin.

Erityisesti Heikkilää kismitti Kärppä-maalin hylkääminen toisen erän lopussa sekä tilanne, jossa JYP:n Tomas Chlubna taklasi laitaan Kärppien Drew Bannisterin. Tilanteesta Chlubna sai 2+10 minuuttia. - Olisi siinä ollut ankaramman rangaistuksen paikka, Pasi Nielikäinenkin passitettiin suihkuun (hänen taklattuaan laitaan JYP:n Kimmo Pikkaraisen), Heikkilä kritisoi.

Kuinka Kärpät aikoo suoristaa rivinsä torstaiksi, sitä Heikkilä ei vielä osannut sanoa.

- Heitetäänkö pyyhe kehään vai jatketaanko taistelua. Katsotaan, kumpaanko päädytään.

Lopussa kiitos seisoo, tiesi Alatalo

Jos Kärppä-leirissä pohdittiin syntyjä syviä, löytyi JYP-leirissä aihetta iloon.

- Pelasimme keskittyneesti ja taistellen loppuun saakka. Ja lopussa kiitos seisoo, valmentaja Matti Alatalo totesi rauhallisena.

Hän kuitenkin muistutti, että vaikka välieräpaikka on yhden voiton päässä, ei mitään ole vielä voitettu.

- Kärpät on edelleen hyvä joukkue, mestariainesta.

- Katsokaapa, arvoisat ihmiset, millä materiaalilla me pelaamme. Mutta tyytyväisiä ei saa olla, paljon on parannettavaa, mikäli haluamme voittaa tämän sarjan, Alatalo sanoi.

Erikoistilannepelaaminen mallissaan

JYP:n erikoistilannepelaaminen oli tiistai-iltana mallillaan: kaksi maalia syntyi ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Viimeisen niitin lähetti tyhjään Kärppä-maaliin Jarkko Immonen. Ensimmäisen maalin viimeisteli ensimmäisen erän alkuminuuteilla Tomas Chlubna. Komein osuma (2-0) nähtiin toisessa erässä, kun Eric Perrin pääsi alivoimatilanteessa karkuun. Toista laitaa noussut Pekka Kärkkäinen pääsi mukaan, sai kiekon Perrinin loistavasta syötöstä haltuunsa ja ohitti Kärppä-vahti Niklas Bäckströmin. 3-1-lukemat viimeisteli Jari Korhonen. Perrin osoitti jälleen kerran olevansa todellinen playoff-pelaaja ja taso kestää.

- Hän on tällä hetkellä tulikuuma pelaaja, Alatalo myönsi. - On hienoa nähdä yksittäisen pelaajan onnistumisia, mutta ei pidä unohtaa koko joukkuetta, joka kuitenkin on kaiken takana. Voittoja ei saada koskaan yhdellä pelaajalla, Alatalo muistutti.

"Vieraspeli saatiin siirrettyä kotihalliin"

JYP:n 2-0-alivoimaosuman viimeistellyt Kärkkäinen pyyhki ottelun jälkeen hikeä tyytyväisenä.

- Tajusin heti, että nyt tulee hieno paikka. Kärpät painoi ylivoimalla koko ajan päätyyn ja siinä saatiin hyvä vastaisku. Ei muuta kuin täysillä ylös, maila jäähän ja siihen "Erkki" sitten lähetti hienon lätyn, Kärkkäinen kertasi.

- Kaikkiaan hyvä ottelu. Lähdimme pelaamaan samanlaista peliä, mitä vieraissa olemme esittäneet, ja nyt onnistuimme siirtämään sen myös kotihalliin.

- Kärpät tuli tänään kovaa, mutta me olimme parempia. Oululaisilla on nyt paineet niskassaan, toivottavasti niiden "koutsi" ei ehdi keksiä syytä joukkueen ongelmiin ainakaan ennen torstaita, Kärkkäinen hymyili.

Voitto tuntui makealta, mutta leijumaan ei joukkue Kärkkäisen mukaan lähde. - Jos nyt (tiistai-iltana) ollaankin sentin verran ilmassa, niin aamulla ollaan jo jään pinnalla. Mitään ei ole voitettu ja edessä on vielä paljon työtä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.