Palokan Kiekossa ja JYPissä kiekko-oppinsa saanut Oula Palve kaupattiin Dallas Starsiin

Keuruulla syntyneen jääkiekkoilija Oula Palven NHL-seura vaihtuu. Dallas Stars tiedotti perjantaina verkkosivuillaan, että se oli hankkinut hyökkääjä Palven pelaajaoikeudet Pittsburgh Penguinsilta vaihtokaupassa ruotsalaispuolustaja John Nybergiin.

Palve teki Pittsburghin kanssa yhden vuoden sopimuksen viime keväänä. Hän ei ole pelannut NHL:ssä otteluakaan. Palve on kiekkoillut AHL-farmiliigan Wilkes-Barre/Scrantonissa 37 ottelua, joissa hän on tehnyt 1+7=8 pistettä.

Keuruulaissyntyinen, 27-vuotias Palve oli viime kaudella kotimaisessa Liigassa TPS:n paras pistemies 16+35=51 pisteellä. Palve on Palokan Kiekon kasvatti ja pelasi junnuvuosinaan myös JYPissä. Viimeksi Palve on nähty Jyväskylässä kaudella 2013-2014, jolloin hän pelasi Mestistä JYP-Akatemiassa ja yhden ottelun liigaa JYPissä.

Dallasissa ovat tällä kaudella saaneet säännöllisesti peliaikaa suomalaispelaajat Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Roope Hintz.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

IS: Keuruun ja Palokan kiekkokasvatti seurustelee amerikkalaisen somekaunottaren kanssa – Oula Palve nousi hetkessä kansainväliseen julkisuuteen