Panokset kovenevat – Simppeliä taistelulätkää, jossa ei vankeja oteta

ASETELMA: JYP selvitti yhden koetinkiven perjantaina, kun Ässät kaatui Hippoksella 4–1. Tappio olisi tehnyt taistelun suorasta puolivälieräpaikasta peräti tukalaksi, mutta pakkoraossa hurrikaani oli jämäkämpi kuin kertaakaan sitten tammikuun. Täydellisyyttä hipova esitys ei ollut, mutta JYP oli selkeästi parempi paikallaolijoista.

Bluesia vastaan on kuitenkin löydettävä laatikosta ainakin yksi pykälä lisää. Espoolaisryhmä on tämän vuoden puolella pelaamissaan 18 ottelussa jäänyt ilman pisteitä vain kahdesti ja jaksolta on kasassa peräti 41 pistettä. Kotijoukkueena Blues on sarjan ehdotonta eliittiä, kolmen pisteen pottia ei ole Tapiolasta haettu muille maille yli kahteen kuukauteen.

Kauden keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat tasan 1–1, mutta JYP otti selkeän 5–1 -voittonsa lokakuun alussa, kun Blues eli vielä taaperrusjaksoaan. Peli alkoi hiljalleen loksahdella uomiinsa vasta noin kuukautta myöhemmin ja marraskuun alussa Blues olikin parempi 2–0. Luvassa on simppeliä taistelulätkää, jossa ei vankeja oteta. Kotijoukkueella on lepoetu, kun se pelasi viimeksi torstaina ja eilen pelannut JYP on joutunut lisäksi matkustamaan.

Blues menetti edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan sairastuvalle pakkijärkäle Olli Malmivaaran, jonka kausi lienee ohi. Myös Roope Talaja on sivussa. JYPiltä puuttuvat edelleen Mikot Viitanen ja Mäenpää sekä Juuso Ikonen. Ainoa muutos JYPin kokoonpanossa sitten eilisen on se, että 13. hyökkääjä Topi Nättinen vaihtuu seitsemänteen puolustajaan Valtteri Kemiläiseen.

ARVIO: Sarjataulukon kannalta pelataan isoista asioista, pelataan suorista puolivälieräpaikoista. Se tuonee tarkkuutta pelaamiseen, maaleilla tuskin mässäillään. Kuinka JYP pystyy hyydyttämään kotijoukkueen alkurynnistyksen ratkaisee paljon. 2–2 -lukemissa jatkoajalle, jopa voittomaalikisaan.

SEURAA HEITÄ: Peruspakki Valtteri Hietanen veivasi Ässien verkkoon komean maalin ärhäkällä viivanousullaan. Osuma oli Hietasen 107 ottelun mittaisen liigauran toinen. Mestiksessä hän on osunut 98 ottelussa viisi kertaa ja A-nuorten SM-liigassa 35 ottelussa kerran, joten herkku on harvinaista. Virtain Kiekko-Karhujen kasvatti on ajoittain kärsinyt pienestä toisen kauden kirouksesta, osuma kenties antaa pari pientä napsua seuraavan kehitysaskeleen ottamiseen.

Bluesin ylivoima on ollut alkukauden yskähtelyjen jälkeen tappavan tehokasta. Vuodenvaihteen jälkeen joukkue on mättänyt ylivoimalla kiekkoja häkkiin lähes 28 prosentin teholla. Eräänlainen pakkopelin ruumiillistuma on ollut tulokaspuolustaja Otso Rantakari, joka on ampunut kaikki kahdeksan maaliaan ylivoimalla. 8+14=22 pistettä kerännyt jokerikasvatti johtaa tulokkaiden pistepörssiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.