Pelaajat toivoivat liigan päättämistä ja toive toteutui – silti "merkittävän suuri pettymys kaikille"

Jääkiekon Liigan päätös kauden päättämisestä helpotti Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajaa Jarmo Saarelaa. Yhdistyksen kyselyssä kaikkien 15 liigaseuran pelaajat olivat sitä mieltä, että kausi pitää päättää heti.

– Olen Liigan päätökseen äärimmäisen tyytyväinen. Liiga osoitti hienoa vastuuntuntoa ja otti huomioon myös pelaajien näkemyksen – arvostan. Ei turhan takia riskeerata yhdenkään pelaajan tai heidän läheistensä terveyttä, Saarela totesi STT:lle.

– Tällä hetkellä varmasti kaikilla liigaperheessä tuntuu pahalta. Tieto tästä päätöksestä on kuitenkin helpottava. Saatiin askelmerkit miten edetään, ja tärkeintä on tosiaan se, että terveyttä ei vaaranneta.

Tunteet varmasti myllertävät monessa kiekkopäässä: puoli vuotta pelattu, ja aikakirjoihin ei jää mitään. Mestaruus jää jakamatta, kevään pudotuspelihuuma kokematta.

– Pelaaminen on pelaajille se suurin intohimo, ja se kulminoituu kevään koviin peleihin. Tämä on varmasti merkittävän suuri pettymys kaikille. Mutta kun lukee kyselyyn annettuja perusteluita, huomaa, että pelaajat olivat jo asennoituneita siihen, että näin voi käydä, Saarela sanoo.

– Toivotaan, että tämä jää ainutlaatuiseksi tapaukseksi kiekkohistoriassamme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.