Pelaajayhdistys vie Keräsen siirtosakon Kilpailu- ja kuluttajaviraston käsittelyyn

Keränen aloitti kauden KHL-joukkue Jokereissa, muttaj oulukuun alussa Keränen siirtyi Ilvekseen.

Jääkiekon pelaajayhdistys vie Michael Keräsen siirtosakon Kilpailu- ja kuluttajaviraston käsittelyyn, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoi STT:lle. Liiga päätti viime viikolla sakottaa Ilvestä 100 000 euroa ex-Jokerin pestaamisesta.

Liigan joukkueet ovat sopineet, että liigajoukkueet eivät saisi kesken kauden ottaa riveihinsä kauden KHL-seura Jokereissa aloittaneita kiekkoilijoita.

– Meillä on tästä hallituksen sähköpostikokous meneillään, mutta olemme jo olleet yhteydessä Kilpailu- ja kuluttajaviraston kanssa. Tätä kautta lähdemme ajamaan asiaa, vireille pannaan toimenpidepyyntö Kilpailu- ja kuluttajavirastolle, Saarela sanoi.

Keränen aloitti kauden KHL-joukkue Jokereissa, mutta helsinkiläisseura ja pelaaja purkivat marraskuussa yhteisymmärryksessä Keräsen sopimuksen vaisusti sujuneen alkukauden jälkeen. Joulukuun alussa Keränen siirtyi Ilvekseen.

Tietoa on kerätty

Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoi viime viikolla uskovansa, että pelaajien siirtymistä Jokereista Liigaan rajoittava sopimus on laillinen. Liiga perusteli verkkosivuillaan sopimusta sillä, ettei Liiga halua joutua "farmijoukkueen kaltaiseen suhteeseen" Jokerien tai KHL:n kanssa.

Saarela sanoi, että myös Pelaajayhdistys on konsultoinut juristeja.

– Meillä on tässä myös asiantuntijoita apuna, Saarela sanoi.

Ilvekselle määrätyn sakon tultua julki viime viikolla Pelaajayhdistys kerännyt rekisteröidyiltä pelaaja-agenteilta tietoa siitä, onko Liigan sopimus rajoittanut useampien pelaajien siirtymistä Jokereista Liigaan. 

– Tämä koskee useampia pelaajia, Saarela sanoi.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto valvoo kilpailu- ja kuluttajapolitiikan toteuttamista, markkinoiden toimivuuden varmistamista, kilpailulain ja EU:n kilpailusääntöjen täytäntöönpanoa sekä kuluttajan taloudellisen ja oikeudellisen aseman turvaamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.