Pelicans nousi liigakärkeen, Ilveksen tuska syveni

Lahden Pelicans jatkaa väkevää lentoaan jääkiekon SM-liigassa. Torstaina Pelicans nousi liigan kärkeen ohi KalPan, kun se haki vakuuttavan 5-0-vierasvoiton TPS:stä.

Lahtelaisvieraat viimeistelivät alusta lähtien tehokkaasti. Ensimmäisen erän jälkeen Pelicans johti 2-0 Pekka Jormakan ja Tommi Paakkolanvaaran maaleilla, ja toisessa erässä Max Wärn ja Arttu Luttinen tuplasivat Pelicans-johdon ylivoimaosumillaan.

Kolmannessa erässä Markus Seikola kaunisteli lahtelaisten voittolukemat 5-0:aan. TPS:llä oli ennen torstain tappiota takanaan kuusi perättäistä kotivoittoa.

Pelicans on nyt kaksi pistettä edellä sarjassa toisena olevaa KalPaa. TPS jatkaa kahdeksantena.

Juha Pajuojan tilalle kriisijoukkue Ilveksen päävalmentajaksi viikonloppuna siirtynyt Seppo Hiitelä teki nyt debyyttinsä kotiyleisön edessä. Sarjajumboksi juuttuneen Ilveksen tappioputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi, kun se hävisi SaiPalle 1-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Ilves sai otteluun hyvän alun, kun Toni Rajala vei tamperelaiset johtoon ylivoimalla ensimmäisessä erässä. SaiPa kuitenkin tasoitti toisen erän lopulla alivoimalla, kun Elmeri Kaksosen laukaus kimposi maaliin Ilves-puolustajasta.

Tasainen päätöserä ei tarjonnut jääkiekon hienouksia, mutta molemmilla oli paikkoja ottelun ratkaisemiseen. Ratkaisu siirtyi kuitenkin voittomaalikilpailuun, jossa ainoastaan SaiPan Roberts Jekimovs onnistui maalinteossa.

Ilves on tappion myötä kolmen pisteen päässä viimeistä edellisenä olevasta HPK:sta. SaiPa on seitsemän pistettä Ilveksen edellä.

Tasapisteissä ennen torstain kierrosta olleet Blues ja Kärpät väänsivät Espoossa tasaisen mittelön, joka päättyi isäntien 3-2-voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen.

Ottelu pysyi maalittomana puoli tuntia, kunnes Bluesin Ville Lajunen osui ylivoimalla. Kärppien neloskentän Kimmo Koskenkorva tasoitti, mutta vain minuuttia myöhemmin Tommi Huhtala kuittasi Bluesin takaisin johtoon.

Koskenkorvan illan toinen maali toi Kärpät tasoihin kolmannen erän puolivälissä. Voiton ratkaisi Bluesille voittolaukauskilpailussa onnistunut Joakim Eriksson.

Neljäs perättäinen voitto nosti Bluesin liigassa viidenneksi.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Hiitelän Ilves nappasi pisteen SaiPalta

Blues venytti voittosarjaansa