Pelicans pelasti JYPin pudotuspeleihin – Sport kaatui 5-1

Pelicans kaatoi Sportin JYPin kohtalon ratkaisseessa ottelussa maalein 5-1. Näin Sport jäi 81 pisteeseen ja JYP sai pitää viimeisen pudotuspelipaikan yhden pisteen turvin. Samalla hurrikaaniseura selviytyi pudotuspeleihin 12. peräkkäisenä keväänä.

JYP kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella eli niin sanotuissa sääliplayoffeissa Lukon. Paras kolmesta ottelusarja käynnistyy lauantaina Raumalta ja jatkuu sunnuntaina Jyväskylässä. Mahdollinen kolmas ottelu pelataan tarvittaessa tiistaina Raumalla.

JYPin valmennusjohto seurasi ottelua television välityksellä hotelli Albassa. Pelin päätyttyä koko joukkue kokoontui Hippoksen jäähalliin ja aloitti valmistautumisen pudotuspeleihin.

Pelicans sai otteluun salama-alun, kun Jesse Mankinen iski kotijoukkueen 1-0 -johtoon jo 38 sekunnin pelin jälkeen. Tasan kuuden minuutin kohdalla Severi Lahtinen sooloili 2-0 kauden kenties komeimmalla liigamaalilla.

Pelicans johti näillä numeroilla ensimmäisen erän jälkeen.

Toisen erän alkuun nokka ei juuri ennättänyt tuhista, kun kiekkoa kaivettiin jälleen Sportin maalista. Nyt sooloili SM-liigan tämän kauden tehokkain puolustaja Oliwer Kaski, joka ujutti vanhanaikaisella jo 3-0.

Kuluvan kauden sinnikkäin joukkue Sport ei kuitenkaan vieläkään antautunut. Valtteri Viljanen latasi yläkulmaan Sportin 3-1 -kavennuksen, kun toista erää oli pelattu vajaat 15 minuuttia.

Pelicansin 3-1 -johtolukemista lähdettiin toiselle erätauolle.

Kolmas erä eteni yli puolen välin, ennen kuin verkko seuraavan kerran heilui. Sporti ei saanut haluamaansa kiriä aikaiseksi ja ja lopulta Hannes Björninen iski ylivoimalla ratkaisevan oloisesti 4-1, kun kolmatta erää oli pelattu reilut 12 minuuttia.

Loppulukemat 5-1 viimeisteli tyhjään rysään Juhamatti Aaltonen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .