Peltolan ohjaus käänsi voiton Tapparalle

Jukka Peltolan ohjaus ratkaisi jääkiekon SM-liigan ensimmäisen loppuottelun Tapparalle vain viisi sekuntia ennen päätössummeria. Osumaa oli edeltänyt Ässien muutaman minuutin hallinta, jonka aikana Joel Armialla oli kaksikin tilaisuutta tehdä maali Ässille.

Ässät aloitti ottelun karvaamalla aggressiivisesti ja häiritsemällä Tapparan puolustajien pelinavauksia. Se sotki kotijoukkueen pelinrakentelua, ja ote ensimmäisessä erässä oli porilaisilla. Erän ainoa tilastomerkintä oli Tapparan Jussi Makkosen jäähy.

Toisessa erässä Tappara pääsi vauhtiin mukaan ja maalilaulu Live is Life pärähti soimaan vihdoin ajassa 39.07, kun Ville Niemisen veto painui ohi maalivahti Antti Raannan.

Kolmatta erää oli jäljellä alle viisi minuuttia, kun Tommi Taimin laukaus kimposi Tappara-puolustaja Teemu Aallon luistimesta maaliin. Ässät sai maalin jälkeen päälle uuden vaihteen, ja Armialla oli pari huippupaikkaa tehdä maali. Ottelu ratkesi viisi sekuntia ennen loppua, kun Peltola ohjasi Teemu Aallon siniviivavedon maaliin.

Loppuottelusarja jatkuu ylihuomenna. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pata painaa päätyyn asti