Peräkkäistappion ainekset?

ASETELMA: JYPin pitäisi ainakin olla ärsytetty, ellei muuta. Tiistaina Hämeenlinnassa hurrikaanipaidat pelasivat kelvollisen ensimmäisen erän, umpisurkean toisen erän ja kolmannessa sinänsä erinomaisen ottelun pelannut HPK sai vielä runsaasti apua päätuomarikaksikolta Stefan Fonselius-Tero Toivola. Fonselius ja Toivola eivät toki ole kiekkohistorian ainoita pillimiehiä, jotka säikkyvät Rinkelinmäen yleisöä, mutta tämä oli eräs kaikkien aikojen pohjanoteerauksista. Toisaalta, jos JYP olisi pystynyt pelaamaan tasollaan koko 60-minuuttisen, ei tuomariston housuunlaskemisesta olisi tarvinnut välittää tuon taivaallista. Hurrikaanipaitojen pelaaminen molempien maalien edustoilla oli sanalla sanoen munatonta.

JYPin vieraspelaamisessa näkyi tiistaina sama ongelma, joka vaivasi jo ennen joulua. Sarjakärki pelaa matkaottelunsa liian passiivisesti ja puolustusvoittoisesti, eikä kotikaukalossa jatkuvasti nähtäviä kiekonriistoja tule samanlaiselta likuhihnalta. Väkivahva kotipelaaminen takaa sen, että hurrikaanipaidoilla on mahdollisuus temmeltää runkosarjan voittoon, vaikka vieraissa vähän köhisikin. Vaan jos vieraspelien huonoja elementtejä pääsee livahtamaan kotikaukaloon, saattaa sormi olla äkkiä suussa.

JYPin kompastuessa HPK:hon Lukko popsi samaan aikaan pakkopullaksi SaiPan. Raumalaiset kamppailevat tällä hetkellä sijoista 4-8 SM-liigan ääritasaisessa keskiryhmässä, joten pisteitä kaivataan kipeästi lisää. Lukko saapuu Hippokselle neljän ottelun voittoputkessa. Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet pelitapahtumiin nähden yllättävän selvänumeroisia. Lokakuussa Hippoksella JYP latoi tauluun 6-1 -numerot, mutta suurin syypää niihin oli sittemmin Ilvekseen siirtynyt maalivahti Miika Wiikman. Hän ei olisi saanut tuossa ottelussa kiinni edes keskikokoista kuorma-autoa. Marraskuun lopussa Raumalla Lukko puolestaan oli parempi 4-1. Nekin numerot valehtelevat hieman. JYP torkkui erien alut, joissa Lukko iski ja viimeisen naulan löi Justin Morrison tyhjiin. Aiempien otteluiden selvistä lukemista huolimatta sopii siis odottaa tasaväkistä kamppailua.

Lukko hyökkää Hippokselle ilman parasta maalintekijäänsä Lauri Tukosta, muita sairastupahuolia Lukolla ei ole. Maalia vartioi viime kaudella JYPissäkin piipahtanut Mika Noronen. JYPinkin sairastupa on lähes tyhjä, sillä Jani Tuppurainen palaa ruotuun tässä ottelussa ja ottaa heti paikan J-P Hytösen johtamasta ykkösketjusta. Maalinsuulle luistelee hieman yllättäen Joni Myllykoski, joka torjui eilen erinomaisen ottelun D Teamin veräjänsuulla.

ARVIO: JYP ei ole tällä kaudella hävinnyt kertaakaan kahta peliä peräkkäin. Kovin todennäköistä se ei ole nytkään, mutta täysin mahdollista. JYP tekee yhden tai neljä, Lukko 2-3.

SEURAA HEITÄ: Jussi Makkosen TPS:aan kauppaamisen jälkeen kolmossentteriksi noussut Turo Asplund on yksi harvoja JYP-sotureita, jolle voi tiistain HPK-tappiosta ojentaa puhtaat paperit. Asplund pelaa käytännössä pelkästään tasaviisikkovaihtoja ja hoitaa kymmenen minuutin molemmin puolin pyörivällä peliajallaan oman pään velvoitteet nöyrästi ja pyyteettömästi. Ongelmia uhkaa tulla siinä vaiheessa, kun Asplundin ketju on painanut pelin vastustajan päätyyn ja naapuri pääsee vastahyökkäykseen. Väkivahvan jässikän vauhti ei tahdo riittää RD-kiekossa ah niin tärkeään takakarvaan.

Lukon kultakypärä Perttu Lindgren palasi tiistaina ruotuun huilattuaan viime viikon ottelut kuumeen vuoksi. SM-liigan pistepörssiä lähes koko kauden isännöineen sentterin pistetili ei SaiPa-ottelussa karttunut. Lindgrenin tehot olivat laskemaan päin jo ennen joulua. Viimeisen seitsemän ottelun saldo on vaatimaton 1+2, kun kauden 27 ensimmäisessä väännössä syntyi hulppeat 14+25. Tyystin pisteetön putki on jo neljän ottelun mittainen. Kuinka Lindgrenin käy Hippoksella, kun rinnalta puuttuu Pertun passeja pussiin lyönyt Lauri Tukonen?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.