Perjantaisaunassa hurjat löylyt

Häkellyttävän ylivoimainen. Se lienee oikea sanapari kuvaamaan JYPin perjantai-illan esitystä. Sen sortin löylyt tarjoiltiin tällä kertaa Hippoksen areenan saunassa.

Toki on muistettava, että loukkaantumisten runtelema ja surkeasti koko kauden vieraissa esiintynyt Tappara painii tällä hetkellä eri sarjassa kuin JYP, mutta siltikin. Hurrikaani riepotteli porkkanapöksyjä niin rajulla kädellä, että melkein sääliksi kävi. Tappara sai muutaman kerran vietyä kiekon JYPin alueelle pelatessaan ylivoimalla, muuten mylly jauhoi koko ajan vierasjoukkueen puolustusalueella.

Jääkiekko ei ole aina luotettavasti mitattavissa tilastoilla, mutta tällä kertaa ne kuvaavat hyvin JYPin ylivoimaa. Riku Helenius JYP-veräjällä pysäytti 15 kiekkoa, Tapparan Jani Nieminen puolestaan torjui 39 kertaa. Nieminen muuten oli selkeästi joukkueensa paras pelaaja, vaikka omissa kolisikin tiuhaan.

JYP laukoi ottelussa 67 kertaa, Tappara 25. JYPin kudeista peräti 19 suuntautui ohi maalin. Hitusen parempi sihti ja joukkue olisi takonut kaksinumeroiset. Tilastopläjäyksen lopuksi vielä se kaikkein kuvaavin yksityiskohta. Tappara laukoi koko ottelussa B-pisteiden välistä niin sanotulta sota-alueelta kolme(!) kertaa, JYP parisenkymmentä. Tappara olisi hävinnyt, vaikka olisi hyödyntänyt maalintekopaikkansa sataprosenttisesti.

 

RD hassutteli

Suuren kohun saattelemana Hippokselta reilut kaksi kuukautta poistunut Risto Dufva ei voinut pelin jälkeen kuin hassutella.

-Eilinen SaiPa-ottelu oli aika kova rypistys ja näkyi niin fyysisesti kuin mentaalisestikin. JYP on omassa prosessiin aika paljon pidemmällä kuin me. Ajatellaan positiivisesti ja otetaan Olvia, eihän tässä muukaan auta, aina yhtä leppoisa RD veisteli.

-Ottelun avausmaalista sen verran, että se olisi pitänyt tarkistaa videolta. Minusta näytti, että Hytösellä oli taskussa oma kiekko, jonka hän laukoi maaliin, Dufva vielä murjaisi.

No, se on hyvä, että huuli edelleen lentää. Mitä Olviin tulee, niin Tapparan perjantain esityksen kääntäminen millään tavalla positiiviseksi vaatinee sitä tynnyrikaupalla.

Ensi kaudeksi Lukon peräsimeen siirtyvä Dufva on luotsannut Tapparaa nyt yhdeksän viikon ja 24 ottelun ajan.

-Kun aloitin, oltiin viimeisenä ja pisteitä oli kolme. Suunta on ollut oikea, mutta eihän tämä vielä valmista ole, hän tuumasi.

Dufvan aikana Tappara on napsinut 29 pistettä. Murheenkryyni ovat vierasottelut, joíhin RD:kään ei ole saanut ryhtiä. Dufvan saldo 15 vierasottelusta on seitsemän pistettä.

 

Pitkästa aikaa kuusi maalia

No, se Tapparasta ja Dufvasta. JYP sai maalihanansa pitkästä aikaa auki - neljän edellisen ottelun saldo oli kokonaiset kolme pelitilannemaalia. Nyt JYP hyökkäsi järkevästi, kiekko liikkui lavasta lapaan ja maalille ajettiin härskisti. Patojen aukeaminen jätti varjoonsa Dufvan rökittämisen.

-Ei tässä Risto ollut mielessä ennen peliä, eikä ole nytkään. Voiton makeus tulee siitä, että saatiin pitkästä aikaa kunnolla verkot tötterölle, kaksi maalia viimeistellyt kapteeni J-P Hytönen tuumasi.

Tosiaan. Edellisestä kuuden maalin ylityksestä ehtikin tovi vierähtää. Tämä tapahtui viime kevään ensimmäisessä puolivälierässä Ilvestä vastaan, kun JYP rökitti tupsukorvia 7-3.

Hytösen ensimmäinen osuma, voittomaaliksi jäänyt 1-0 oli muuten siitä erikoisemmasta päästä. Tuomas Pihlman rusikoi Tapparan miehiä maalinedustalla, eikä kukaan oikein tiennyt missä kiekko on. No, Hytönenhän sitä pihisti sylissään B-pisteellä ja laukoi kiekon lopulta tyhjään rysään.

-Siinä se oli. Eipä tainnut tuomareillakaan olla mitään hajua, missä kiekko on, Hytönen myhäili.

JYP-luotsi Jyrki Ahokaan ei lähtenyt revittelemään Dufvan löylyttämisellä.

-Onhan se hienoa päihittää kollega, jonka kanssa on tehnyt töitä monta vuotta, mutta kyllä tässä voitettiin Tappara eikä Risto Dufvaa. Ja huomasin, että heti kun menin koppiin pelin jälkeen, ajatukset kääntyivät jo kohti huomista SaiPa-ottelua, Aho totesi.

Ai niin. Vielä yksi tilastopala. JYP teki ensimmäisen ylivoimamaalinsa neljään viikkoon, kun Eric Perrin lisäsi 4-0:aan kolmannen erän alussa.

-Neljä viikkoa ja yksi ylivoimamaali. Ja siinä taitaa olla treenitkin mukana. Joo, eihän se oikein sujunut ole, vaikka kyllä sitä on harjoiteltu ja mietitty, Hytönen sanoi.

-Saattaa olla, että sitä on harjoiteltu viime aikoina vähän liikaakin, Aho säesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jokereiden vaikea vaihe sai jatkoa

Ässät riehui tuoreen isän johdolla

Ilveksen Rajala upotti Bluesin jatkoajalla

KalPalle jo seitsemäs peräkkäinen voitto