Perrinin paluussa on paljon pelissä - Jaksavatko sedät taas heilua?

JYP lähtee hakemaan CHL:n kotiavauksessaan hyvitystä viime viikonlopun 2-4 -tappiolle.

ASETELMA: JYPillä jäi taatusti hampaankoloon joukkueiden edellisestä kohtaamisesta vajaa viikko sitten Pilsenissä. Hurrikaanipaidat kärsivät jonkin verran luokattomasta tuomarityöskentelystä, mutta nukkuivat myös pelin tärkeillä hetkillä onnensa ohi. Tshekin Extraligan viime kauden runkosarjan voittaja osoitti, että se on laatujoukkue, jota vastaan ei virheisiin ole varaa.

Illan vierasjoukkue on JYPiä luisteluvoimaisempi ja myös henkilökohtaisia taitoja löytyy vaikka muille jakaa. Kilpajuoksuun Hippoksen isäntien ei kannata lähteä, vaan peli on pidettävä kontrollissa kiekollisuuden kautta. Tasaisessa väännössä myös erikoistilanteet korostuvat. Viikko sitten Janne Kolehmainen iski ensimmäisen JYP-yv:n jämäsekunneilla ottelun avausmaalin ja se kertoi osaltaan joukkueen ylivoimapelistä. Varsinaiset spesialistit eivät saaneet mitään aikaiseksi.

JYPin Ylivoiman ideana on heittää repivä levityssyöttö alivoimanelikon läpi, eikä se ole huono ajatus, mutta siihen ei pitäisi hirttäytyä. Variaatiot eivät olisi pahitteeksi ja etenkin ykkösylivoima kärsii siitä, ettei karmit kaulassa maalille menevää pelimiestä tahdo löytyä.

CHL:n sarjajärjestelmä on virkistävän raaka, vain lohkojen ykköset ja kakkoset etenevät pudotuspeleihin. JYPillä on kahden kierroksen jälkeen kasassa kolme pistettä mahdollisuus nousta tänään molemmat ottelunsa voittaneen Pilsenin rinnalle. "Ylimääräisiin" tappioihin ei ole varaa, vaikka pakkovoitosta ei pidäkään vielä horista.

ARVIO: Väännöstä tohtii ennakoida tasaista, kun JYP löytää kotiareenallaan taatusti ainakin pykälän lisää edelliseen kohtaamiseen verrattuna. Perjantai-illan ylityöt eivät ole lainkaan poissuljettu vaihtoehto, niihin lähdetään 2-2 tai 3-3 -lukemissa.

SEURAA HEITÄ: Nyt se sitten tapahtuu, Eric Perrinin paluu Hippokselle hurrikaanipaidassa. 42-vuotias Lavalin leijona joutui jättämään taannoiset harjoitusottelut HPK:ta ja KalPaa vastaan väliin pienen kolhun vuoksi, mutta nyt Perrin on jälleen mukana. Ykkösketju Jani Tuppurainen - Jarkko Immonen - Perrin oli viikon takaisella Tshekin ja Slovakian retkellä vaisu. On syytä olettaa, että nyt sedät jaksavat heilua vähän erilaiseen tahtiin.

Kladnon kasvatti David Stach pistäytyi vuosikymmenen alussa hakemassa kiekko-oppia Lukon A-junioreista ja pelasi samalla reissulla neljä liigaotteluakin. Paikka pääsarjatason peleissä vakiintui vasta toissa kaudella Pilsenin riveissä ja viime kausi oli jo joltinenkin läpimurto tehoin 19+16=35. Edellisessä kohtaamisessa laitahyökkääjä kuritti JYPiä saldolla 1+2.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .