Perrinin sadas oli laiha lohtu

Niinhän se tietysti on, että mikään puu ei kasva taivaaseen saakka ja kaikki putket päättyvät aikanaan. Kun HIFK rohmusi 4-3 -voitolla Hippokselta täyden kolmen pisteen potin, päättyi JYPin osalta neljäntoista ottelun piste- ja kahdeksan matsin voittoputki. Edellisen kerran hurrikaanipaidat olivat jääneet ilman pisteitä 19. tammikuuta, kun SaiPa oli Lappeenrannassa parempi. Silloinkin halllitsevan mestarin tappiolukemat kirjoitettiin 3-4.

HIFK:n voitto sinetöitiin jo oikeastaan avauserän erikoisilla maaleilla. Ensin Joakim Eriksson vapautti Mika Hannulan läpiajoon keskialueen karmaisevan harhasyötön jälkeen vajaan viiden minuutin kohdalla. Ossi Louhivaara tasoitti kuusi minuuttia myöhemmin, mutta sitten tapahtui taas kummia. Tuomas Tarkki pudotti jo hallussaan olleen kiekon maalin edustalle, jossa Arttu Luttinen päivysti ylhäisessä yksinäisyydessään ja iski 1-2 ylivoimalla. 1-3 puolestaan oli alivoimaamaali, kun Eriksson siivosi päätykiekon pömpeliin Tarkin tehdessä kevätjuhlaliikkeitä toisella tolpalla.

-Olihan siellä ihan hyvää taisteluakin välillä, mutta huolimattomuus vaivasi tänään. Ei pelkästään noissa vastustajan maaleissa, vaan myös hyökkäyspelissä. Siihen taas vaikuttaa se, että on voitettu paljon. Silloin tuppaa välillä unohtumaan, minkä takia on voitettu, JYPin päävalmentaja Jyrki Aho summasi.

Ottelun ratkaiseessa ensimmäisessä erässä JYP oli pitkiä pätkiä aivan kuutamolla ja Aho käytti vaihtoaitiossa ääntään reippaaseen tahtiin. Lehdistötilaisuudessa kurkku oli jo karhea.

-Tällä menolla ääni ei kestä koko viikkoa, Aho murjaisi torstain Ässät- ja lauantain Jokerit-otteluihin viitaten.

JYP-pakeilla urakkailta

JYP pelasi koko ottelun viidellä puolustajalla ja neljällä ketjulla. "Ylimääräiseksi" mieheksi kokoonpanoon merkitty hyökkääjä Joonas Sammalmaa ei käynyt jäällä lainkaan.

-Helpompihan se on kolmella ehjällä parilla pyörittää, mutta mun mielestä me saatiin hyvä rytmi aikaiseksi viidelläkin pakilla. Ei se ainakaan mitään ratkaissut, JYPin 2-3 -kavennuksen toisessa erässä laukonut Mikko Kalteva totesi.

JYP kärsi pakkipulasta, kun jo ennestään sairastuvalla olleiden Olli Malmivaaan ja Mikko Viitasen lisäksi Henri Auvinen loukkaantui sunnuntaina A-nuorten ottelussa. Samassa kamppailussa Aleksi Salonen sai pelirangaistuksen ryntäyksestä ja hänelle tuomittiin lisäksi yhden ottelun pelikielto. Näin rivissä oli enää viisi puolustajaa.

-Salonen on onneksi käytettävissä torstaina, Aho siunaili.

Viimeinen naula JYPin arkkuun pamahti kolmannen erän alussa. Jyrki Välivaara sai heppoisen koukkaamiskakkosen ja Eero Somervuori iski 4-2:een. Eric Perrinin liigauran sadas osuma toi JYPin vielä maalin päähän vajaat kuusi minuuttia ennen loppua, mutta sen lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt.

100 liigamaalia, 1000 ottelua ammattilaisena

JYP-kapteeni Perrin pelaa SM-liigassa kuudetta kauttaan. 326 ottelun tehot kirjataan nyt 100+188=288. JYPissä hän on pelannut 220 ottelua tehoin 66+141=207. Hurrikaanipaidan lisäksi konkari on kantanut SM-liigassa Jokereiden, Ässien ja HPK:n nuttuja.

-Se on hieno rajapyykki. Pidän SM-liigaa erittäin kovatasoisena sarjana, totesi Perrin, joka kuuli pyöreistä lukemistaan vasta lehdistötilaisuudessa.

Pari viikkoa sitten tuli täyteen eräs toinenkin merkittävä lukema.

-Sain täyteen 1000 ottelua ammattilaisjääkiekkoa. Siitä olen erittäin tyytyväinen, se kertoo siitä, että olen pystynyt pelaamaan pitkään korkealla tasolla, 37-vuotias Perrin sanoi.

SM-liigan lisäksi Perrin on pelannut 245 ottelua NHL:ssa, 155 AHL:ssa, 185 IHL:ssa, 44 Sveitsin A-liigassa ja 55 KHL:ssa. Hänen ammattilaisuransa alkoi IHL:n Cleveland Lumberjacksissa kaudella 1997-98. Se IHL, jossa Perrin uransa aloitti, kuopattiin jo vuonna 2001.