Pesoselle "helpottava" vuoden jatkosopimus

Eric Perrinin ja Antti Pihlströmin kanssa PPP-ketjussa hurjaan menoon äitynyt hyökkääjä Harri Pesonen on solminut JYPin kanssa kevääseen 2012 kestävän jatkosopimuksen. 22-vuotiaan edellinen kontrahti olisi päättynyt tänä keväänä.

JYP on pyrkinyt viime vuosina avainpelaajiensa kanssa pitkiin sopimuksiin. Seura neuvotteli syksyllä sittemmin Jokereihin siirtyneen Tuomas Pihlmanin kanssa. Pihlman olisi ollut valmis loppukauden mittaiseen kontrahtiin, JYP puolestaan halusi pidemmän paperin. Kun hurrikaaniseuralla ei ollut akuuttia tarvetta laitahyökkääjälle, muutti Pihlman lopulta Helsinkiin saatuaan Jokereista haluamansa loppukauden mittaisen sopimuksen.

Avainpelaajien pitkien sopimusten filosofiaan Pesosen lappu sopii huonosti, mutta sillekin on selityksensä.

-Kun neuvottelut aloitettiin, puhuttiin aluksi kahden vuoden jatkosta. Silloin oli kuitenkin vielä vaikea sanoa, onko JYP se paikka, jossa Harri pystyy ottamaan urallaan seuraavan askeleen, toimitusjohtaja Jukka Seppänen taustoitti.

Seppänen viittasi Pesosen välillä kivikkoiseenkin JYP-polkuun. Miehen ensimmäinen kokonainen liigakausi päättyi toissa keväänä mestaruuteen ja Pesonen pelasi erinomaiset pudotuspelit. Viime kausi oli kuitenkin yhtä takkuamista ja laitahyökkääjä tahkosi loppukauden farmiseura D Teamissa.

-Tähän ratkaisuun päädyttiin, ja uskon, että vuoden sopimus on Harrillekin tässä vaiheessa helpompi tilanne, Seppänen sanoi.

-Toivon tietysti, että jos Harri pelaa niin kuin on viime aikoina pelannut, neuvottelupöytään palataan hyvissä ajoin ensi kaudella, hän lisäsi.

Pitkä hiljaisuus

Pesosen peli loksahti uomiinsa marraskuussa, kun hän pääsi Perrinin ja Pihlströmin rinnalle. Ketju on ollut joulutauon molemmin puolin liigan paras. Kauden 33 ottelussa Pesonen on kerännyt 8+9=17 tehopistettä, joista 7+9 on tullut edellisen 18 ottelun aikana PPP-ketjussa. Kaksi muuta Peetä ovat takoneet samaan aikaan vielä kovempia lukemia. Perrin on kolmikon pelintekijä, Pihlström lienee liigan nopein luistelija, Pesosella puolestaan on kyky pitää kiekkoa ja järjestää näin tilaa ja aikaa ketjukavereilleen.

-SM-liiga on niin kova sarja, että harva siellä yksinään sooloilee. Kyse on aina kokonaisuudesta ja tämä kokonaisuus on toiminut mielettömän hyvin. Noiden äijien kanssa on mahtava pelata, Pesonen hehkutti.

Kuten todettua, lahjakkaan Pesosen tie JYPissä ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Kun Pesoselta kysyttiin, kävikö mielessä ettei tekisikään jatkosopimusta, alkoi vastaus virnistyksellä ja pitkällä hiljaisuudella.

-No... Aika helppoa oli loppujen lopuksi laittaa nimi paperiin. Luin viime keväänä jostain Ville Leinon haastattelun, jossa Leino korosti sitä, että takaiskut ja vaikeammat ajat kasvattavat ja niistä pitää ottaa oppia. Samaa olen tässä miettinyt itsekin, Pesonen selvitti.

Pesosen jatkon myötä JYPillä on ensi kaudeksi 14 pelaajasopimusta sekä optio Jasse Ikoseen. Konkaripuolustaja Jyrki Välivaaralla on mahdollisuus pelata yksi kausi ulkomailla kevääseen 2013 kestävän sopimuksensa aikana. Kapteeni J-P Hytönen puolestaan voi karistaa suomalaiset jäähileet luistimistaan tänä keväänä. Muussa tapauksessa Hytösen sopimus jatkuu niin ikään kevääseen 2013 saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aho jatkaa RD:n aisaparina, Siekkisen tilanne auki