Pesukoneesta hurjaksi hurrikaaniksi – "Put the pucks to the net and..."

JYP nitisti HIFK:n Antti Suomelan jatkoaikamaalilla ja tasoitti puolivälierin otteluvoitot 1-1:een.

Lähes kaksi erää JYP melkoisessa pesukoneessa, sitten erinomaisen rivakka ryhtiliike kolmannessa ja tyly ratkaisu jatkoajan alkajaisiksi. Siinäpä lyhyesti tiivistettynä JYPin Helsingin retki, jolla se tasoitti puolivälierien otteluvoitot 1-1:een.

- Nousujohteinen peli meiltä. Tiedettiin HIFK:n kova alku ja aika hyvin pystyttiin ottamaan heiltä se momentum pois, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen arvioi.

No, siitä voi olla montaa mieltä, kuinka hyvin JYP momentumin leikkasi, mutta riittävän hyvin kuitenkin. Ajoittain liki maaginen maalivahti Jussi Olkinuora oli pääarkkitehti tässä, lisäksi alivoimayksiköt hoitivat omat hommansa liki moitteettomasti.

- Kovaa, fyysistä vääntämistä koko ajan. Mitään ihan älyttömiä taklauksia ei nähty, mutta fyysisyys on paljon muutakin, Virtanen sanoi.

Kolmannen erän suunnanmuutokseen Virtanen löysi rytmillisiä syitä.

- Pystyttiin peluuttamaan hyvässä rytmissä tasaisesti kaikkia ketjuja. Sitä kautta se lähti.

Jalka kaasulle

Ottelun avausmaali meni todelliselle työn sankarille. Romuluinen hyökkääjä Janne Kolehmainen raatoi isot minuutit alivoimalla ja oli muutenkin jatkuvasti siellä missä tapahtui. Karjalan barbaari jakoi myös tukun painavia taklauksia, kysykää vaikka HIFK-puolustaja Oliwer Kaskelta, joka liukui Kolehmaisen töötin jälkeen kaksinkerroin vaihtoon, eikä enää palannut kaukaloon.

- Saatiin kolmannessa erässä paremmin jalkaa kaasulle ja oma rytmi löytyi. Ehkä se puolentoista viikon pelitauko on näkynyt tähän alkuun, Kolehmainen arvioi.

0-1 -osuma oli kuin suorahyökäysten oppikirjasta. Kolmelta kaistalta sisään, kiekko oikealta keskikaistan kautta vasemmalle ja pussiin.

- Put the pucks to the net and you never know what's gonna happen, vajaan 42 minuutin kohdalla iskenyt Kolehmainen veisteli kuin kanadalainen konsanaan.

- Kiekkoa ja miestä maalille, sillä lailla niitä maaleja keväisin tehdään, hän lisäsi.

Kolehmainen on ollut kahden ensimmäisen ottelun paras JYP-peluri.

- Tykkään pelata, kun on vähän enemmän panosta. Silloin saa revittyä itsestään enemmän irti. Ja olen aina tykännyt pelata tässä hallissa, täällä on aina hyvä älämölö, hän kehui täpötäyttä Helsingin jäähallia.

Fyysisempään suuntaan?

Konkari Juha-Pekka Haataja takoi HIFK:n tasoituksen vajaat kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. JYP ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan laittoi uudelleen täyden rallin päälle. Se tuotti Panu Miehon koukkaamisjäähyn, kun pelaamatta oli vain puoli minuuttia.

JYP ei pystynyt ylivoimaansa hyödyntämään, mutta sai napakan peliotteen jatkoajan alkuun. Se päättyi hurrikaanipaitojen voitontanssiin, kun legendaarista "Kevään lapsi" -titteliä Mikko Viitaselta hiljalleen havitteleva Mikko Kuukka lähetti kiekon maalille, Antti Suomela poimi paluukiekon ja houkutteli HIFK-vahti Kevin Lankisen ulos kustannuspaikaltaan. Sen jälkeen oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään rysään.

- Jyväskylän pelissä pakkien vedot jäivät aika paljon blokkeihin ja sitä lähdettiin parantamaan. Ei sen vedon tarvitse olla kauhea pommi, kunhan se tulee maalille asti, Suomela myhäili.

Taistelu jatkuu jo huomenna lauantaina Hippoksella.

- Ehkä mennään vähän fyysisempään suuntaan. Kovin paljon taklauksia tai nenän hieromisia ei ole vielä ollut, sitä nähdään varmaan enemmän, Suomela povasi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .